Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
30 éve szabadon Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. május 19.
A kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek három évtizeddel ezelőtti ezelőtti antikommunista forradalmára emlékezve, 30 éve szabadon címmel szervez kiállítást A Szabadművelődés Háza. A május 20-án, szerdán 15 órakor kezdődő megnyitót a járványhelyzetre való tekintettel online közvetítik.

 

 

Harminc év telt el azóta, hogy a Szovjetunió egykori érdekszférájába tartozó kelet-közép-európai államokban sorra összedőlt a kommunista berendezkedés: leomlott a berlini fal, a lengyelek mintegy négy évtized kommunizmusban töltött idő után részben szabad választáson megválasztották az első szerződéses szejmet, valamint Magyarországon is bekövetkezett a rendszerváltás, megalakult a Magyar Köztársaság.

Az 1989-90-es eseményekre, azaz a kommunizmus bukására és a kelet-európai nemzetek 30 évvel ezelőtti antikommunista forradalmára emlékezik A Szabadművelődés Háza új kiállítása. A 30 éve szabadon című kiállítást május 20-án, szerdán 15 órakor Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze nyitja meg. A koronavírus miatti járványhelyzetre való tekintettel a kiállításmegnyitót online közvetítik a kulturális intézmény közösségi oldalán.

 

További információ és a rendezvény plakátja a közösségi ház honlapján elérhető.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >