Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Befonnád a hajad? - Mesés tippeket adunk hozzá
Befonnád a hajad? - Mesés tippeket adunk hozzá Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. május 19.
Holland, afro, Twist braid, halszálka, francia, vízesés… – végtelen változata létezik a hajfonásnak.

 

 

A vírushelyzet miatt most sokan kényszerszabadságon vannak, s a szabadidő eltöltésének lehetőségei is korlátozottak. Így itt az idő arra, hogy olyan dolgokat is kipróbáljunk, amiket eddig halogattunk azt hangoztatva, hogy „nem érünk rá”.  Ide sorolhatjuk a hajfonás elsajátítását – és alkalmazását is.

 

A hajfonás egyre nagyobb divatját éli a világon – és hazánkban is. Nemhiába, hiszen a különböző fonási technikák segítségével igazán különleges frizurákat varázsolhatunk. Vannak olyan változatok, melyek húsz-harminc perc alatt elkészülnek, s akadnak akár három órás műveletek is.

 

 

Ezt a nagyon régi technikát először a fonal elkészítésére használták, majd a Dél-Afrikai emberek elkezdték a hajukon is alkalmazni, mert így a hajuk sokkal kezelhetőbbé vált, egyszerűbb volt hordaniuk. Az ő hajuk erős szálú, rendkívül dús, tökéletes a fonáshoz. S minél többet fontak, annál több mintát, elválasztást találtak ki.

 

Ma már nemcsak a praktikum miatt népszerű a fonás, hanem azért is, mert tökéletes viselet lányoknak és fiúknak, hétköznapokra és alkalmi jelleggel. Az én hajam is szinte mindig be van fonva sok kis tincsre, mindig más formát mutatva, mert így folyamatosan úgy érzem, hogy „rendben van” a fejem.

 

A fonott haj szinte semmilyen törődést nem igényel, s hordása is egyszerű. A hajfonás típusától függően napokig vagy hetekig is viselhetők a fonatok. Az alvás módjával befolyásolhatjuk a hordási időt – ha vigyázunk arra, hogy ne nagyon fúrjuk bele éjjel a párnába a fejünket, és ne mozgassuk aktívan a takaróhoz szorítva, akkor tovább megmarad eredeti állapotában. 

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2020/04/28/befonnad-a-hajad-meses-tippeket-adunk-hozza/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >