Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow TRIANON 100 emlékoldal a Múzeum honlapján
TRIANON 100 emlékoldal a Múzeum honlapján Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. május 19.
A TRIANON 100 emlékoldalon a Múzeum olyan írásokat és fotókat tesz közzé, amelyek a békediktátum aláírásának 100. évfordulójához kapcsolódnak. A régióban élők és családtagjaik személyes történeteit, megőrzött fotóit várják, hogy a jövő, a felnövő generáció, a közös emlékezet számára megőrizzék ezeket.

 

 

100 éve írták alá a trianoni békediktátumot. Hogy miért lett június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja, a Szent István Király Múzeum egy történeti sorozat elindításával mutatja be.

Olyan korabeli tárgyakat, dokumentumokat és visszaemlékezéseket tesznek közzé, amelyek Székesfehérvárhoz és a régióhoz köthetők. „Ez egy – talán soha vissza nem térő – alkalom arra, hogy beszélgessünk a múltról, feljegyezzük a családi krónikákban itt-ott felbukkanó emlékeket, előkeressük a megsárgult fotókat. Mutassuk meg az unokáknak, milyen egyenruhában feszített nagypapa és milyen szép lány volt a dédmama, jegyezzük le az egyébként feledésre ítélt történeteket!” – olvasható a felhívásban. Az írásokat és a fotókat a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címre várják május 26-ig (névvel vagy név nélkül).

A történeti sorozat a https://szikm.hu/trianon-100/ oldalon követhető: az első két cikk Miszlai Zsolt történész-főmuzeológus rövid történeti áttekintése, illetve a Fejér megyei Napló 1920. május 7-én megjelent tudósítása „Megkaptuk hazánk halálos ítéletét” címmel.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >