Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Modern krónikás kerestetik! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. május 20.
Írjanak egy fejezetet Önök is Székesfehérvár történelemkönyvébe! – szólt dr. Cser-Palkovics András felhívása, amelyben a polgármester arra invitálja a fehérváriakat, hogy terjedelmi és formai megkötés nélkül írják meg a saját „karanténtörténetüket”. A koronavírus-járványhoz kapcsolódó írásokat június 30-ig várják a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre.

 

 

Egy ezeréves város történelemkönyvében a legtöbb hónap, de még a legtöbb év is csupán egy rövidke feljegyzés a lapokon, melyeket az utókor töredékeiben fog csak talán emlegetni. Időről időre, fejezetről fejezetre azonban adódik egy esemény, mely biztos helyet kap ebben a történetben, és joggal számíthatunk rá, hogy sokáig emlékezni fognak rá. 2020 első hónapjai, a koronavírus-járvány ilyen esemény lesz. Azonban egy valamiben különbözik a történelem eddigi emlékezetes pillanataitól. Ezt a fejezetet nem történelmi szereplők, nem külső hatások vagy épp kis csoportok írják bele történelmünkbe, hanem mi, közösen, a Fehérváriak.” – fogalmazott felhívásában dr. Cser-Palkovics András.

Ahogy a polgármester írja, most minden fehérvári előtt adott az a lehetőség, hogy saját emlékeit – legyenek azok jók vagy rosszak, küzdelmesek vagy meghatóak – megírja és elküldje a város számára. A beérkezett írásokat pedig egy gyűjteménybe rendezik, amely bekerül a Városi Levéltárba, hogy az utókor számára ne csak a hivatalos híradásokon keresztül maradjon meg a pandémia időszaka. A kihívásban sem terjedelmi, sem műfaji jellegű megkötések nincsenek, hiszen a történelem sem ismer ilyen határokat.

 

Az írásokat a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre várják június 30-ig!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >