Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Emberi jogi dokumentumfilmeket várnak a 17. Verzióra Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. május 21.
Nemzetközi, magyar, valamint diák- és elsőfilmes kategóriában várják május 31-ig a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválra a nevezéseket. A rangos idei szemlét november 10. és 15. között rendezik meg Budapesten és öt vidéki nagyvárosban.

 

 

A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő dokumentumfilm fesztiválja. Célja, hogy kreatív platformot biztosítson a különböző emberi jogi ügyekről folyó párbeszédnek, valamint hozzájáruljon a médiatudatosság és a kritikai gondolkodás fejlődéséhez.

A nemzetközileg is magasan jegyzett szemlét ebben az évben is több helyszínen – Budapesten, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Debrecenben és Szombathelyen – rendezik meg november 10-15. között. Az alkotók ezúttal is három kategóriában nevezhetnek: nemzetközi verseny, amelyben a legkiválóbb, emberi jogi és társadalmi ügyekre fókuszáló dokumentumfilmeket várják. A diák- és élőfilmes versenyben emberi jogi, társadalmi ügyeket bemutató diplomafilmeket és elsőfilmeket várnak, míg a magyar versenyben az elmúlt években teljesen vagy részben Magyarországon gyártott kreatív dokumentumfilmek versenyeznek.

A nevezési feltételekről bővebben olvasni a www.verzio.org oldalon lehet, mely szerint nem számít, hogy mikor készült a film, viszont a korábbi, már benevezett alkotásokkal nem lehet pályázni a pénzdíjjal járó elismerésre. Nevezési határidő: május 31.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >