Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szerencsésen vészelte át a járványidőszakot az ASKA
Szerencsésen vészelte át a járványidőszakot az ASKA Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. május 26.
A vártnál kedvezőbben vészelte át a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetet az ASKA Alapítvány állatmenhelye. A Homoksoron található telepen az elmúlt hetekben körülbelül felére csökkent az elkóborolt, behozott kutyák száma, viszont sokan jelentkeztek örökbefogadásra, adományozásra. A tapasztalatokat Molnár Tamásné, a menhely vezetője foglalta össze.

 

 

Az ASKA (Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány) menhelyen jelenleg körülbelül 170 kutyát gondoznak, biztonságos fekhelyet, mindennapi élelmezést, orvosi ellátást biztosítanak nekik, és mindenekelőtt esélyt adnak egy új életre. A március közepén elrendelt járványügyi szigorítások megrettentették a telep munkatársait, attól tartottak ugyanis, hogy az elbírhatónál sokkal több kóborló állatot hoznak be, és jóval kevesebben jelentkeznek örökbefogadásra. Szerencsére nem így történt.

Molnár Tamásné
arról számolt be, hogy az elmúlt két hónapban körülbelül felére csökkent a bejövő létszám. Sokkal kevesebb kóbor állatot hoztak be, vélhetően annak is köszönhetően, hogy a gazdák többet voltak otthon és jobban tudtak figyelni az állataikra. Az örökbeadás viszont nem változott, havonta körülbelül 50-80 állatot juttatnak új gazdához.

Március közepén egy hétig szünetelt az örökbeadás, a menhelyen ugyanis attól tartottak, hogy a leendő gazdák unaloműzőnek vinnék haza a kutyákat a megnövekedett szabadidő miatt, azonban egy ilyen döntés 10-15 évig tartó felelősséggel jár. Azóta ismét beindult és továbbra is az óvintézkedések betartásával zajlik az örökbeadás. Az érdeklődőknek időpontot kell foglalniuk telefonon a +36 30 206 5372 vagy a +36 30 317 4370 számon. Az ASKA nagyon sok hívást fogad főként Székesfehérvárról és környékéről, de az ország minden részéről van érdeklődés, a személyes látogatásokat félórás időbeosztással bonyolítják. A menhelyen kötelező a védőmaszk használata. A teljes nyitással és a közösségi sétákkal néhány hetet még biztosan kivárnak – mondta a menhely vezetője.

Bár vannak tartalékok, az elmúlt időszakban nagyon sokat számítottak a támogatások. „Minden nap arra jövünk be, hogy érkezik adomány, amiért végtelenül hálásak vagyunk a városlakóknak. A segítségnyújtás az első naptól működött, volt, aki anyagiakban támogatott minket, de volt olyan napunk is, hogy kaptunk fél zsáknyi nyakörvet, mert tudják, hogy biztosan szükségünk van rá. Ez nagyon jó érzés!” – fogalmazott Molnár Tamásné.

Az ASKA menhely folyamatosan fogadja a támogatásokat, főként a hosszú ideig tárolható száraz kutyatápokat. Ugyancsak jól jönnek a barkácsszerszámok és a faanyag a kutyaházak javítására, építésére, valamint a kerti szerszámok a homoksori terület rendben tartására.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >