Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lakossági tájékoztató az iskolák nyitva tartásáról
Lakossági tájékoztató az iskolák nyitva tartásáról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. május 22.
Tájékoztatás az iskolák nyitva tartásáról, új tesztekről, valamint aktuális adatok, információk és megemlékezés egy mai szép jubileumról.

 

 

„Tisztelt Fehérváriak!

Sok kérdést kaptunk az elmúlt hetekben az iskolákkal kapcsolatban. Bár ezek az intézmények nem önkormányzati fenntartásúak, de fontosnak tartjuk, hogy – miután tegnap megszülettek az ezzel kapcsolatos állami döntések – ezekkel kapcsolatban is tájékoztatást adjunk.  Ezek alapján:

- A tanév a digitális tanrend szerint fejeződik be. 2020. június 2-ától oktatási céllal találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és tanulók, megtarthatják a kis csoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatásáért. Engedélyezett továbbá a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása.
- 2020. június 2-ától minden iskolában meg kell szervezni az oda járó gyermekek felügyeletét. A gyermekfelügyeletben részt vevőknek június 2. és 15. között elsősorban felzárkóztató, tanulást támogató tevékenységeket lehet szervezniük, június 16. és 26. között pedig már a következő tanévre is készülhetnek. Június 26-ig az étkezést is biztosítani kell a gyerekeknek.
- Tömeges rendezvényeket, össziskolai ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket nem lehet szervezni. Kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, a bizonyítványok átadását így meg lehet szervezni.
- 2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatóak. Az Önkormányzat ennek megfelelően megkezdte a nyári táborok szervezését. Ezek ütemezéséről, részvételi feltételeiről és a védekezés szabályairól jövő héten tájékoztatást adunk.
- Tegnap városunkban visszatértek a normál működésre az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák. Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt az intézményekbe vitt gyermekek száma. A csütörtöki adatok szerint bölcsődében 157, óvodában 636 kisgyermek van.
- Az óvodák és a bölcsődék 2020. augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be. Az Önkormányzat természetesen ennek megfelelően fogja megszervezni az intézmények működését a nyári időszakban.
- Székesfehérvár Önkormányzata hetek óta folyamatosan teszteli az egészségügyi és szociális intézményeiben a közvetlen védekezésben résztvevő szakembereket. Az ezekhez szükséges teszteket is a város biztosítja, melynek keretében ma újabb 8000 darab koronavírus-teszt érkezett meg. Szerencsére eddig valamennyi elvégzett teszt eredménye negatív volt.  
- Az április 20-i meghirdetés óta a veszélyhelyzeti gazdasági konzultáció keretében összesen 24 megkeresés érkezett – ebből 3 felajánlás, 7 javaslat és 14 támogatás/anyagi segítség kérése. Várjuk továbbra is a javaslatokat, felvetéseket a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre.
- A megváltozott szabályok mellett is biztos sok idős ember szeretne a saját védelme érdekében otthon maradni. Részükre az ellátásukban továbbra is segítséget nyújtunk. Mostanáig 680 idős ember kért és kapott segítséget az ellátásában az Önkormányzattól. A város által működtetett telefonos ügyfélszolgálatot a hét minden napján 07.30 és 18.00 óra között a 06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015 mobilszámon hívhatják. E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .
- A koronavirus.gov.hu oldal hivatalos tájékoztatása alapján Fejér megyében az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 363 fő, nekik szeretnék ezúton is jobbulást kívánni!
- Székesfehérváron a mai napig összesen 244 személy esetében rendeltek el hatósági házi karantént, amelyben közülük jelenleg 51 fő van. A többi személy esetében ez az intézkedés már megszűnt.
- Köszönjük, hogy a Cerbona, illetve a Cinema City is jelentős élelmiszeradománnyal segítette a szociálisan rászoruló családokat és gyermekeket.

Május 21-e a magyar honvédelem napja. Székesfehérvár több mint ezer éve katonaváros, napjainkban pedig a Magyar Honvédség Parancsnokságának székhelye. A járványügyi helyzet miatt hagyományos rendezvényeinket sajnos nem tarthattuk meg, de ezeken a sorokon keresztül is Székesfehérvár köszönti katonáit! Megtettem ezt levélben is Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Sándor Zsolt vezérőrnagy, Székesfehérvár helyőrségparancsnoka felé.

Tájékoztatóm végén pedig szeretném Önöket egy nagyon szép évfordulóra emlékeztetni: holnap lesz 35 esztendeje, hogy a Videoton labdarúgó csapata az UEFA-kupa döntőjének visszavágóján a madridi Bernabeu-stadionban győzte le 1-0-ra a Real Madridot. Bár a kupát így is a spanyol sztárcsapat hódította el, a Vidi nemzetközi kupadöntőbe jutása az azóta eltelt három és fél évtized legnagyobb magyar klubsikere. Fájó szívvel emlékezünk az időközben elhunyt egykori edzőkre, játékosokra, klubvezetőkre és köszöntjük a még ma is köztünk élő csapattagokat! Hajrá Vidi, hajrá Fehérvár!

 

                                                                       dr. Cser-Palkovics András
                                                                                   polgármester”


(Csütörtöki tájékoztató)

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >