Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Időpontfoglalás nélkül is lehet okmányügyeket intézni Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. május 26.
Fokozatosan bővül a személyes ügyintézés lehetősége közigazgatásban. A megfelelő óvintézkedések betartása mellett mostantól időpontfoglalás nélkül is lehet okmányügyeket intézni a székesfehérvári kormányablakokban.

 

 

A védelmi intézkedések betartása mellett fokozatosan bővül a személyes ügyintézés lehetősége a közigazgatásban. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréje esetében Székesfehérváron nem kötelező előzetesen időpontot kérni. A foglalkoztatási ügyfélszolgálatok az ország teljes területén időpontfoglalás nélkül is fogadják ügyfeleiket.

A magyar állampolgárok 2020. március 12-ét követően lejáró, Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig még érvényes. Ha mégis szükség van a veszélyhelyzet idején lejárt okmány gyors cseréjére, Székesfehérváron már nem szükséges időpontot foglalni a kormányablakokba. Minden más esetben továbbra is interneten vagy telefonon lehet időpontot kérni. Budapesti és Pest megyei ügyintézéshez továbbra is csak előre  egyeztetett időpontban lehet ügyet intézni.

A kormányablakkal nem rendelkező településekre ismét kitelepülnek a mobilizált ügyfélszolgálatok, hogy megkönnyítsék a kistelepüléseken élő állampolgárok ügyeinek intézését.  A kormányhivatalok és járási hivatalok foglalkoztatási ügyfélszolgálatait országszerte – Budapesten és Pest megyében is – felkereshetik az ügyfelek előre foglalt időpont nélkül is. Az álláskeresők számára továbbra is rendelkezésre állnak az elektronikus ügyintézési lehetőségek.

Az enyhítések a megfelelő óvintézkedések betartása mellett lépnek életbe. Arra kérik az ügyfeleket, hogy korlátozott számban, lehetőleg az arcot eltakarva, egymástól megfelelő (1,5–2 méter) távolságra várakozzanak az ügyfélterekben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >