Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lassan indul újra az élet
Lassan indul újra az élet Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. május 25.
Semmiféle tekintetben nem lehet azt mondani, hogy a járványhelyzet okozta korlátozások jelentős részének feloldása után azonnal az utcára rohantak volna az emberek Székesfehérváron (de az ország más településeiről is hasonló hírek érkeznek).

 

Ez azt is jelenti, hogy a vírussal kapocslatos kommunikáció célt ért, megértettük, hogy a járvány ugyan egyre inkább visszavonulóban van, ám a veszély nem múlt el, ezért be kell tartanunk az alapvető szabályokat; a másfél-két méteres távolságtartást, zárt térben, így üzletekben, hivatalokban a maszk viselését, s a gyakori kézmosást, fertőtlenítést.

Ezek tükrében az sem csoda, hogy sokan még nagyon óvatosak, nem lepik el a plázákat, s a Belvárost sem. Ez valóban nagyon pozitív, ugyanakkor érthető az üzletek, kereskedők jelentős részének panasza, miszerint "nem megy a bolt".

Valóban, ha végigsétálunk a fehérvári történelmi belvároson, nem tapasztalhatunk sorban állást sehol. A május végén, főképp napos, meleg időben általában már népszerű és tömegeket vonzó cukrászdák, fagylaltozók sem panaszkodhatnak (még?) arra, hogy nem bírják a nagy hajtást... A plázán végigsétálva is szolid a helyzet, Vannak ugyan vásárlók, nézelődők, de aligha ez a bevásárlóközpont aranyidőszaka. Az utcai árusokról nem is beszélve. Nincsenek sokan, de aki van, az is akkor dolgozik a legtöbbet, amikor reggel kipakol, este pedig össze.
 
A fehérvári és fejér megyei rendezvények egyik állandó szereplője hosszú évek óta Pataki Ildikó és Pataki László, akiknek lufijaival, játékaival ezernyi gyermek arcára varázsoltak mosolyt szüleik. Most ők is többnyire hiába várják a vásárlókat a "Forintos" oldalában, Kati nénitől pár lépésre. Ildikó és párja tipikus kisvállalkozó, ők csak ebből élnek, így számukra hatványozottan fontos, hogy mielőbb beinduljon az élet, úgy igazából. Persze ők is vigyáznak, figyelnek a szabályokra, de nagyon várják már - és ezzel még sokan vannak így -, hogy újra élettel töltődjön meg a Belváros, úgy, hogy a vírustól már ne kelljen tartania senkinek. Így legyen!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >