Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A legszebb virágos balkonokat és kerteket keresik
A legszebb virágos balkonokat és kerteket keresik Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. május 28.
A legvirágosabb balkonokat és előkerteket keresik idén: a Virágos Magyarország felhívására fotókkal és rövid kompozícióbemutatással lehet pályázni július 1-jéig. A szakmai zsűri szempontjai között a kreativitás és az egyediség szempontjai mellett a fenntarthatóság is szerepelnek, például a madárbarát vagy az esővizet hasznosító kialakításokat értékelik.

 

 

A rendkívüli körülményekre tekintettel idén a Virágos Magyarország versenyt is rendhagyó formában hirdették meg a szervezők. Ezúttal nem a településeket szólítják meg, hanem közvetlenül a lakosság pályázhat: azt kell bemutatni, milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények, dézsás növények díszítik idén a balkonokat, erkélyeket, kerteket. A pályázatban például a kompozíciókat, a korszerű kertépítést, a vegyes egynyári és évelő kiültetéseket, az újrahasznosítást, a madárbarát kialakításokat, esővíz-hasznosítást és a kreatív, egyedi megoldásokat értékelik.

A Legvirágosabb balkon és a Legvirágosabb előkert kategóriákban várnak legkorábban május 15-én készült fotókat egy maximum 400 karakteres leírással, ami a kompozíciót mutatja be. A pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet feltölteni a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalra. Egy pályázó a két kategóriában maximum három-három fotót küldhet, amelyeken nem számít manipulációnak a színek, tónusok, fényerő beállítása.

A pályázatokat május 15-e és július 1-je között várják. A szakmai zsűri – köztük a fővédnök Borbás Marcsi és Bálint Gyuri bácsi, Magyarország kertésze – mindkét kategóriában tíz nyertes pályaművet hirdet, illetve július 13-26. között közönségdíjas szavazást is szerveznek a Facebookon. Az eredményhirdetés augusztusban várható.

A részletes versenyfelhívás itt olvasható.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >