Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megannyi színben pompázik a Seregélyesi úti körforgalom Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. május 27.
A tavasz legszebb színeiben pompáznak a Seregélyesi úti körforgalom évelő virágai, köztük a macskamenta, a zsályák, a sarkantyúvirág és a fáklyaliliom. Hogy miért az évelő fajok a jövő növényei a köztereken? – a Városi kert(sz)építő képes parktúráján Homoki László parkfenntartási egységvezető kalauzol bennünket.

 

 

Csodálatos kékek, lilák, narancsok, sárgák, rózsaszínek tarkítják a Seregélyesi úti körforgalmat. Virágzik a macskamenta, a törpezsálya, a levendula, a sarkantyúvirág, hamarosan a cickafark is, készülődik a fáklyaliliom, szépen hozza a bimbóit kokárdavirág, bordóban pompázik a tűzeső a napon, és már hozza kalászát az árvalányhaj. Középen pedig megmaradt a madárbirs, és díszfüvek is dekorálják a szigetet.  Már ez a harmadik nyár, hogy a körforgalmat egy csodálatos színekben pompázó évelő virágsáv díszíti, Ambrus Mária táj- és kertépítész mérnök tervezésében.

Az évelő fajok lesznek a jövő növényei a közterületek – mondja Homoki László. A fenntartási igényük csekély: az egynyáriakhoz képest nagyon szépen bírják öntözés nélkül is; tavasszal visszavágják őket az áttelelést követően, és a következő meleg hónapokban nagyon szépen díszítenek. Amíg az ágyások nem zárnak össze, addig gyomlálni kell, aztán amikor már szép szőnyeget alkotnak, minimális ápolást igényelnek. A macskamenta például akár eső nélkül is hozza a virágait tavasztól nyár végéig, nagyon jól bírja a száraz körülményeket, ahogy a varjúháj is. A gyomok terjedését ásványi talajtakarással oldják meg, a kulé kavics a nedvességet is jól a talajban tartja.

A Városgondnokság tervezi újabb körforgalmak virágosítását, a Berényi úton és a Liget sor végén is például.

 
A helyszínen készült videó a elérhető a városi Facebook-oldalon

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >