Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nemcsak „Egy tánc volt…”
Nemcsak „Egy tánc volt…” Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Programszervező Kft., Csordás Csilla   
2020. május 27.
Az elmúlt három hétben több mint húsz helyszínen tűnt fel a Művészkaraván Székesfehérváron, a színészek, táncosok, zenészek mindenütt sikert arattak. Kedden egy ráadás-előadással indították a hetet, a város négy idősotthonát keresték fel a műsorral.

 

 

Hol ragyogó napsütésben, hol egy kissé felhős időben, de mindenhol nagy szeretettel, örömmel és tapssal fogadták a Művészkaravánt kedden a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény idősotthonaiban. Székesfehérvár művészeti intézményeinek összefogásával született meg a Művészkaraván, amely az elmúlt hetekben 21 helyszínen sok embernek szerzett örömöt. Ezen a héten egy ráadás-előadással indult a Művészkaraván fellépéseinek sora.

A járványhelyzetben az idősotthonokban élő szépkorúak régóta nélkülözik már a látogatókat, ezért is gondolták a szervezők, hogy meglepik a lakókat. Kedden a Farkasvermi úton, a Rákóczi utcában, a Hosszúsétatéren és a Rádió úton csendült fel a zene, s léptek „színpadra” az Alba Regia Táncegyüttes legényei, akik Felső-Tisza-vidéki botolót és verbunkot, valamint erdélyi legényest jártak.

A komolyzene kedvelői Mozart A-dúr klarinétversenyének első tételét és egy klezmert hallhattak Dávid József, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar klarinétművészének előadásában. Mosolyt csalt az arcokra a Székesfehérvári Balett Színház magántáncosa, balettmestere Cristina Porres Mormeneo produkciója, majd a közönség Keller Jánossal, a Vörösmarty Színház művészével közösen énekelte a „Csak egy tánc volt” kezdetű Szécsi Pál-slágert és a Csárdáskirálynő operett jól ismert dalait. A Művészkaraván sok mosolyt, örömet, boldog pillanatokat hagyott az idősek szívében, lelkében.  

A művészkaraván a hét további részében a megszokott menetrend szerint járja a várost: csütörtökön és pénteken 15.00 és 17.00 órakor, szombaton 10.30, 15.00 és 17.00 órakor tűnik fel újabb helyszíneken.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >