Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lakossági tájékoztató parkolási kérdésekről és aktuális adatokról
Lakossági tájékoztató parkolási kérdésekről és aktuális adatokról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. május 28.
Várhatóan július 1-jétől áll vissza a fizető parkolás rendszere mindenhol, így Székesfehérváron is. A korábbi kedvezmények rendszere fennmarad, illetve a 2020. évi és 2020. márciusi bérletváltókra is külön méltányossági szabályt vezetnek be. Lakossági tájékoztató az aktuális témákról és adatokról.

 

 

„Tisztelt Fehérváriak!

A kormány javaslata és várhatóan a Parlament döntése szerint a parkolás júniusban még ingyenes marad. A fizető parkolás rendszere július 1-jével áll vissza. Természetesen júliustól is élni fognak városukban azonban az eredeti rend szerinti parkolási kedvezmények, így például az NFC-kártyával biztosított napi egy óra időtartamú ingyenes parkolás is. A korábban a 2020. évre megváltott éves, illetve a 2020 márciusára megváltott havi parkolóbérleteknél – bár a koronavírus-járvány miatt vis major helyzet alakult ki – úgy tartjuk méltányosnak, hogy a kedvezmény mindenkinek járjon ebben az időszakban. Aki éves bérletet vásárolt tehát 2020-ban, lehetősége lesz a 2021-ben váltandó éves bérletet 3 hónapos, azaz 25%-os kedvezménnyel megvásárolni. Aki pedig majd bemutatja a Városgondnokságnál a 2020. évi március havi bérletét, nekik a július havi bérlet árából 50%-os kedvezményt adunk. Ez a döntés összességében 34 millió forint visszatérítését jelenti az embereknek.

- A szerdai adatok szerint az önkormányzati fenntartású bölcsődékbe 223, az óvodákba pedig összesen 1128 kisgyermeket vittek ma szüleik.
- A megváltozott szabályok mellett is biztos sok idős ember szeretne a saját védelme érdekében otthon maradni. Részükre az ellátásukban továbbra is segítséget nyújtunk. Mostanáig 680 idős ember kért és kapott segítséget az ellátásában az Önkormányzattól. A város által működtetett telefonos ügyfélszolgálatot hétköznapokon munkaidőben a (22) 537-651 és 537-652–es vonalas, valamint a hét minden napján 07.30 és 18.00 óra között a 06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015 mobilszámon hívhatják. E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .
- A koronavirus.gov.hu oldal hivatalos tájékoztatása alapján Fejér megyében az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 369 fő, nekik szeretnék ezúton is jobbulást kívánni!
- Székesfehérváron a mai napig összesen 264 személy esetében rendeltek el hatósági házi karantént, amelyben közülük jelenleg 52 fő van. A többi személy esetében ez az intézkedés már megszűnt.
- A pünkösdi hosszú hétvégén ökotúra is indul több időpontban a Sóstón. Részletek az alábbi linken:
https://www.szekesfehervar.hu/punkosdi-okoturak-a-sosto-termeszetvedelmi-teruleten.

 

                                                                  dr. Cser-Palkovics András
                                                                              polgármester”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >