Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Beszámoló a Fiatalok a Fővárosban kerekasztal-beszélgetésről Nyomtatás E-mail
Írta: Zentai Oszkár, a Képviselői Klub vezetője   
2009. március 11.
ImageA Fidelitas Budapesti Képviselői Klub eseménye alkalmat adott résztvevőinek, hogy betekinthessenek a Fővárosi Közgyűlés kulisszái mögé. Gyakorlott moderátor segítségével egy asztalnál ült, és eszmét cserélt a Fidesz-KDNP frakciószövetség négy fiatal tagja: dr. Schneller Domonkos, a Fidelitas Budapesti Választmányának elnöke, aki a XI. kerület képviselő-testületének is tagja, valamint László Zoltán, aki korábban a nemzetközi újságírás világában dolgozott.
 
Rajtuk kívül: dr. Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, aki országgyűlési képviselő is, és dr. Kocsis Máté, Józsefváros alpolgármestere és a többségi frakció vezetője.
 
Kiderült, hogy a képviselők eltérő célokat tartanak szem előtt, más feladatokat éreznek fontosnak, de mindegyiküknek megvan a szívügye, a szakterülete, és mindegyikük tenni akar azért, hogy élhetőbb városban lakhassunk. Jó volt látni a lendületes képviselőket. A közönség figyelemmel hallgatta a komoly, felelős eszmefuttatásokat és kellemesen derült a fiatalos poénokon.
 
Szó esett Hunvald György polgármesterről, aki akadályoztatottsága miatt nem tudja gyakorolni fővárosi szavazati jogát, de nem mond le mandátumáról. Beszéltünk a 4-es metróról, Tarlós Istvánról, az MDF-ről. Vendégeink beszámoltak személyes sikereikről, kezdeményezéseikről és azok eredményeiről. Konszenzus alakult ki, mely szerint Budapestnek nincsen jövőképe. Kaotikus a helyzet, megfáradt a vezetés, és erőből lesöprik a jobboldali javaslatokat.
 
Legközelebb is érdekes vendégekkel vár egy tartalmas beszélgetésre a Fidelitas Budapesti Képviselői Klub!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >