Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Néma főhajtás a hősök emléke előtt
Néma főhajtás a hősök emléke előtt Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 01.
Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Székesfehérváron pénteken kezdődött és vasárnap, a Belvárosban, a Hősök terén zárult a megemlékezés-sorozat, amelynek keretében a háborúkban elesett katonákra emlékeztek. Vasárnap délben Székesfehérvár Önkormányzata közös koszorúzást tartott a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a honvéd hagyományokat őrző civil szervezetek képviselőinek részvételével.

 

 

Május utolsó vasárnapján emlékezünk meg mindazon katonahősökről, akik életüket áldozták a magyar nemzet szabadságáért, függetlenségéért. A kezdeményezéshez hagyományosan minden esztendőben csatlakozik Székesfehérvár Önkormányzata. A megemlékezések pénteken a város katonatemetőiben kezdődtek, majd szombaton a Donát utca és Zobori út találkozásánál lévő emlékkeresztnél folytatódtak.

Május 31-én, vasárnap délben a belvárosi Hősök terén tartottak megemlékezést a déli harangszót követően. Elsőként Róth Péter alpolgármester és Bihácsi István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint a városi képviselőtestület frakciói helyeztek el koszorút, majd a Magyar Honvédség Parancsnoksága képviseletében Sáfár Albert dandártábornok tisztelegett a katonahősök emléke előtt. Az eseményen a Honvéd Hagyományőrző Egyesület, a Magyar Tartalékosok Szövetségének Fejér Megyei Szervezete, a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület, illetve a Doni Bajtársi  és Kegyeleti Szövetség tagjai helyezték el az emlékezés virágait.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >