Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow ÚTKERESŐ KLUB - a Sivatagban rejtőző oázis
ÚTKERESŐ KLUB - a Sivatagban rejtőző oázis Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 11.
ImageSpirituális Útkereső Klub indul Székesfehérváron Kövi Szabolcs fuvolaművész és Somogyi Tamás fotográfus vezetésével. A Klub célkitűzései közé tartozik többek között a társadalom legszélesebb köreinek, rétegeinek megszólítása. „Mai értékvesztett, zűrzavaros világunkban, sivatagban rejtőző oázisnak számítanak az egyébként gomba módra szaporodó, hasonló összejövetelek.” – nyilatkozta honlapunknak Somogyi Tamás – „A szellemi, lelki, és materiális válságban szenvedő világunk kétségbeesetten keresi a kiutat, az alagút végén felcsillanó Fényt."
 
A látszatmegoldások azonban nem adnak maradandó boldogságot sem az egyén, sem a társadalom számára. A szervezők meggyőződése szerint van megoldás. Létezik kiút minden helyzetből. Ezek a válaszok azonban, nem a sarlatánok által drágán kínált tréningekben rejlenek, hanem kivétel nélkül minden egyes ember lelkében.
 
Ezt a lelki utat kutatja az emberiség évezredek óta. Így születtek a különböző vallások, filozófiák, ideológiák, ezoterikus és spirituális irányzatok. Ezek szinte mindegyike egy idő után a szervezettség és az anyagi függőség zsákutcájában kötött ki. Miért? Mert háttérbe szorították, vagy tudatosan elnyomták az emberek eredendő szellemi képességeit, spirituális hatalmukat, önmegismerésre irányuló természetes vágyukat. A legfontosabb kérdés: „Ki vagyok én?”
 
Erre a kérdésre keresik a választ több szemszögből megvilágítva. Minden egyénnek saját útja van. Ebben az útkeresésben próbál segíteni ez a régóta érlelődő kezdeményezés. A székesfehérvári Útkereső Klub nem kötődik semmilyen politikai, vallási, ideológiai, ezoterikus, vagy spirituális irányzathoz. Éppen ezért széles rálátást kíván nyújtani a keresőknek, hogy a bőség zavarában el tudjanak igazodni, és megtalálják saját, egyéni boldogulásukat. Ez a boldogság nem függ a külső körülményektől, ez a Lélek eredeti természete.
 
Image
.
 
 
A „Ki vagyok én?” kérdésre adott válasz útján megtapasztalható ez az állapot. A Szeretet csak a helyes önszereteten keresztül tud kiteljesedni. Az önmegismerés a legbiztosabb út. Ez hosszú folyamat eredménye, de lehet egy pillanatnyi megvilágosodásé is. Az Útkereső Klub olyan művészek, előadók, spirituális tanítók tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel, akik valamilyen szinten már eljutottak e mélyebb felismerésre.
 
„Mindannyian útközben vagyunk. Egy időtlen utazás szenvedő alanyaiként.” – mondja Somogyi Tamás – „A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő spirituális programok éppen ezt a passzív állapotot szeretnék aktivizálni. A keleti mesterek mindig is azt hangsúlyozták, hogy nem a cél, hanem az Út a fontos. Élvezzük ezt a közös utazást! Éljük át minden pillanatát a jelenben!”
 
A különböző művészeti ágak kiváló kiindulási pontot adnak ehhez az utazáshoz. Ezért a Klub tervezett programjai is erre épülnek. Koncertek, kiállítások, irodalmi estek, könyvbemutatók, filmvetítések és természetesen korunk magyar – és talán külföldi – spirituális tanítóinak előadásai szerepelnek a kínálatban. A rendezvények – az elképzelések szerint – mindvégig ingyenesek lesznek, mert hisznek a jézusi tanításban: „Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!”
 
Tervezett programok májusig:
 
Március 14. szombat, 18 óra: Angyalok kísérnek utamon - Kövi Szabolcs fuvolaművész lemezbemutató koncertje: „Tündér-idézés” - Mike Valéria „Angyalok kísérnek utamon” című készülő könyvének bemutatója - Bódi László airbrush festő kamarakiállítása
 
Április 22: Kék bolygó (A Föld Napja) - Kövi Szabolcs fuvolaművész koncertje: A csend országa (Szentirmai Béla Tai-chi bemutatójával) - Simonyi Gyula közgazdász, teológus, a Bocs Alapítvány elnökének előadása • Természetfotó kiállítás
 
Május 18: Időtlen utazás • Kövi Szabolcs fuvolaművész koncertje: „Felhőjáró” • Somogyi Tamás fotográfus „Időtlen Utazás” című kiállításának megnyitója • Dr. Pilling János pszichiáter, tanatológus előadása
 
A programok Székesfehérváron, a Vörösmarty Társaság nagytermében kerülnek megrendezésre. (Kossuth utca 14.)
 
Az Útkereső Klub hamarosan honlapot is indít (www.utkeresoklub.hu), ahol friss hírekkel, információkkal, az elhangzott előadások hang-, és képanyagaival, illetve írott változataival találkozhatnak az érdeklődők. A műsorváltoztatás jogát természetesen a szervezők is fenntartják!
 
„A világ megváltoztatásának leggyorsabb módja, ha mások szolgálatára vagyunk. Mutasd meg, hogy szereteted változást tud hozni mások életébe, és így mások szeretete is változást tud hozni a te életedbe. Ha mindannyian így cselekszünk, és együttműködünk, egyszerre csak egy embert megváltoztatva is átalakítjuk az egész világot.” (Dannion Brinkley)
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >