Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyiss Fehérvárra! – Egyre több aktivitást lehet újra kipróbálni
Nyiss Fehérvárra! – Egyre több aktivitást lehet újra kipróbálni Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. június 12.
Közel egy hónapja, a koronavírus-járvány enyhülésével indította útjára a Székesfehérvári Tourinform Iroda a Nyiss Fehérvárra! kezdeményezését, amelyre nemcsak a városba érkező turistákat, hanem a fehérváriakat is szeretettel várják. A veszélyhelyzetben hozott feloldó rendelkezések hatására egyre színesebb a programkínálat: újra fogad csoportokat a történelmi szabadulószoba és hétvégén lesz kisvasutas túra is a Sóstóra.

 

 

Nap mint nap újabb élménylehetőségek nyílnak meg a látogatók előtt Székesfehérváron is a koronavírus-járvány enyhülésével. A Tourinform Iroda Nyiss Fehérvárra! programkínálata is hétről-hétre bővül:

Május vége óta várja újra a történelmi kalandozásra vágyó csapatokat a Hiemer-ház pincéjében kialakított szabadulószoba. Az izgalmas történelmi játéktér a török korba repít vissza: hosszú, kitartó ellenállás után Alba Regia végül megroppan a megállíthatatlan török csapatok túlereje alatt. A mészárlást túlélő tisztek maroknyi csoportját a fogságba hurcolt Wathay Ferenc kapitány fogadószobájába zárják, míg sorsukról döntés nem születik. A történelem eme pontjáig minden a megtörténtek szerint alakul a játéktérben is - Wathay Ferenc végvári vitéz, festő, énekszerző ugyanis egy ideig Székesfehérvár alkapitánya volt, miután 1602-ben egy időre sikerült visszaszerezni a várost a török uralom alól. Ám a fehérvári vár elestekor tiszttársaival együtt szorult helyzetbe kerül. Ezen a ponton azonban a játékosoknak olyanra van lehetőségük, amire keveseknek: újraírhatják a magyar történelmet! A Hiemer-ház hűvös pincéjében a szabadulni vágyó, maximum öt fős kalandorcsapatoknak hatvan percük van minderre.

Igazi családi élményt is kínálnak a most hétvégére, amikor kisvonattal lehet majd kirándulni a Sóstóra, ahol a vonatozás után egy játékos Ökotúra keretében leshetik meg a résztvevők a vízimadár családokat és a víz tetején napozó teknősöket, majd csatlakozhatnak a Sóstó Látogatóközpont családi délutánjához is. A háromórás szombati program az Országalmától indul majd 15.00 órakor.

A programokról további információ a Tourinform Iroda Facebook-oldalán és a https://turizmus.szekesfehervar.hu/ oldalon olvasható.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >