Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Jól haladnak a munkálatok a Palotavárosi tavaknál
Jól haladnak a munkálatok a Palotavárosi tavaknál Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. június 12.
Jó ütemben haladnak a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését, a környezeti és gazdaságos fenntarthatóságot.

 

 

A helyszínen bejárást tartott dr. Cser-Palkovics András polgármester és a terület önkormányzati képviselői. A kivitelező elmondta, hogy minden a projekthez tartozó parkolót átadtak, és jól láthatóak már a kialakított murvás sétányok, a sportpályák is. A tervek szerint szeptemberre készül el a beruházás.


2019 októberében kezdődtek el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái az északi és a déli tó körül. A munkálatok jól haladnak, az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os beruházás várhatóan 2020 szeptemberében fog elkészülni.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester a helyszíni bejáráson elmondta: az Önkormányzat azt a célt tűzte ki, hogy Székesfehérváron minden nagyobb városrészben legyen egy olyan közösségi térrendszer, ahol az emberek a szabadidejüket szép zöld környezetben, sok fa között tölthetik el. Ahol lehet kutyát sétáltatni, sportolni, sétálni, játszótérre menni a gyerekekkel: „Nagyon örülök annak, hogy az Öreghegyen az előző években elkészült Túrózsáki úti szabadidőközpont után a Palotavárosban is hamarosan befejeződnek a munkálatok. Ennek az Európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek már vannak olyan elemei, amelyek kapcsolódnak a Modern Városok Program tervezett létesítményeihez is.” A polgármester hozzátette, hogy 20 ezer ember él a városrészben és a környéken, így a közösségi teret biztosan sokan fogják tudni használni, és a jövőben az itt kialakításra kerülő gasztrotér jó helyszíne lesz több városi rendezvénynek.   

Litvik István
, a kivitelező SHS-Építő Tervező és Kivitelező Kft. cégvezetője elmondta, hogy a projektben minden parkoló elkészült, amiket a lakók használatba is vettek. Jelenleg zajlik a sétányok, játszóterek, vizesblokkok kialakítása. Jól láthatóak már az új murvás sétányok, a térvilágítás már elhelyezett elemei, a műfüves focipálya és a kosárlabdapálya, illetve elkészült a dirt-bringapálya, és készül a Kresz-pálya is. 

A bejáráson részt vettek Viza Attila és Farkas László önkormányzati képviselők.


A projekt részleteiről:

A déli tó keleti oldalán rendezvényteret alakítanak ki, főzőtérrel, színpaddal, egy kisebb játszótérrel és sportpályákkal együtt (kosárlabda- és focipálya). A tó nyugati oldalán pedig a mountain bike, BMX közösséget kiszolgáló dirt-bringparkot építenek. Az északi tó mellett olyan fejlesztések kapnak helyet, amelyek az iskolát is kiszolgálják: fitnesspark, kondipark – fogyatékkal élők számára is –, KRESZ tanpálya, játszótér kicsiknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt. Az északi és déli egységet elválasztó Varga-csatornán két gyalogos híd teszi majd lehetővé az átjárást.

A beruházás keretében a közműveket is fejlesztik. A közvilágítás megoldása mellett megoldják a sportpályák megvilágítását, és kamerarendszert építenek ki. A szabadidőpark területén két vizesblokk épül, melyekben mozgáskorlátozott WC és pelenkázó is helyet kap. A piac melletti vizesblokk magában foglal majd egy piacfelügyeleti irodát is. A déli tó körül vegyes használatú (kerékpározásra, futásra, sétálásra alkalmas) murvás sétányt alakítanak ki, amely az északi tónál folytatódik, egészen az István Király Általános Iskoláig. Bővítik a meglévő parkolókat, ezenkívül a Varga-csatorna mellett új parkolót és utat építenek ki, amely a közúthoz körforgalommal fog kapcsolódni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >