Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Múzeumi szocializáció – online elérhető a Kulturális játszóterek
Múzeumi szocializáció – online elérhető a Kulturális játszóterek Nyomtatás E-mail
Írta: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ   
2020. június 12.
Kulturális játszóterek – Szent István Király Múzeum mintaprojektje címmel jelent meg a Staféta füzetek 5. száma. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ múzeumpedagógiai munkát segítő kiadványában az óvodás korosztálynak szóló játékmúzeumi módszereket mutatja be.

 

 

A korai múzeumlátogatói szocializáció és a tudatos múzeumhasználói attitűd kialakítását ismerhetik meg az érdeklődők a Hetedhét Játékmúzeum mintaprojektjéből. A Kulturális játszóterek. Óvodások fejlesztése játékmúzeumi módszerekkel címmel lezajlott mintaprojekt eredményeként sikerült létrehozni interdiszciplináris és módszertanilag is megalapozott múzeumpedagógiai foglalkozást, valamint négy témában 12 családi foglalkoztató csomagot. Az óvodásoknak szánt, érzékszervi élményeket biztosító komplex foglalkozás módszertani elemei bármilyen játékgyűjteményre adaptálhatók.

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar oktatóinak közreműködésével kidolgozott foglalkozás célja, hogy az a felsőoktatási intézmények pedagógiai programjába is beépüljön, és felhasználásával hosszú távon is megvalósuljon az óvodapedagógus hallgatók közvetlen múzeumi érzékenyítése.

A további adaptálható múzeumpedagógiai mintaprojekteket bemutató Staféta füzetek sorozatban megjelentetett kiadvány az alábbi linken keresztül ingyenesen letölthető a MOKK Tudástárából: https://mokk.skanzen.hu/20200512stafeta-fuzetek-5-kulturalis-jatszoterek-szent-istvan-kiraly-muzeum-mintaprojektje.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >