Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ünnepélyes parancsnoki beosztás átadás-átvétel
Ünnepélyes parancsnoki beosztás átadás-átvétel Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 15.
Vokla János ezredes július elsejétől a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka. Benda László ezredes, a jelenlegi parancsok a NATO iskola osztályvezetői beosztásában, nemzetközi környezetben szolgál majd tovább Németországban.

 

 

Ünnepélyes keretek között, az ezred előtt adta át a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnokságát jelképező zászlót Benda László ezredes Vokla János ezredesnek.

A rendezvényen Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka hangsúlyozta, hogy a parancsnoki beosztás átadása-átvétele a katonai szervezetek életében mérföldkő, meghatározó pillanat. Jelezte, hogy Benda László 2014-től vezette a híradó- és vezetéstámogató ezredet, de most is szép kihívás előtt áll: júliustól a németországi NATO-iskolában osztályvezetői beosztásban dolgozik tovább. Kiemelte, hogy utódjának olyan embert kerestek, aki zökkenőmentesen átveszi és irányítja az ezredet, feladatorientált vezetési stílusa van, így esett a választás Vokla Jánosra.

Benda Lászlót
 hat évvel ezelőtt bízták meg a parancsnoki feladatokkal. Ünnepi beszédében így emlékezett: „A fehérvári ezredről annyit tudtam, hogy ők a ’kamazos srácok nagy sátrakkal, piros szőnyeggel’. Az első pillanatban kiderült, ez csak egy sztereotípia.” Mint mondta, a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred rengeteg feladatot kapott és látott el jól, kiválóan. Igaz, az egyenruha egyszínű, de maga az ezred nagyon-nagyon sokszínű: híradóinformatika, logisztika, komendáns, biztosítás a fő irány. Közel 300 honvédelmi alkalmazott és munkavállaló alkotja a csapatot. „A hazai és nemzetközi gyakorlatok nem léteznek állományunk nélkül. A híradás, az ellátás, a szállítás, a napi élet biztosítása az a feladat, amelyet az ezred szinte észrevétlen végrehajt, csendben teszi a dolgát. Kivéve a zenekart, amely van, hogy a Lovas indulót, vagy éppen Depeche Mode-ot játszik. A tettek és feladatok mögött emberek vannak, akik egy jól összekovácsolt, büszke csapatot alkotnak.”

Benda László így összegezte röviden az elmúlt hat év munkáját: „Egy feladattal azonosulni képes, jól képzett állományt vettem át, s az évek során közösen együtt formáltuk egymást és értük el a jelenlegi szintet. Számomra mindig fontos volt új célokat kitűzni, feladatot szabni, motiválni az embereket. A siker záloga: a pontos, összehangolt minőségi csapatmunka, és ez a 43-as ezred!”

Az új parancsnok, Vokla János Hódmezővásárhelyről jött először Székesfehérvárra 2000-ben, ahol 2005-ig szolgált, majd Várpalotára került a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központhoz. Céltudatosan, megalkuvást nem ismerő hozzáállással, nagy munkabírással vezette hat éven át a Központot. Parancsnoki munkáját számos elismerés kísérte.

Vokla János beszédében megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy olyan katonai szervezet élén folytathatja pályafutását, mint a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred. A legösszetettebb feladatkörrel, struktúrával rendelkező ezred ez. A NATO erőket integráló elemek kiszolgálása mellett már elkezdték azt a feladatot, amely egy többnemzeti műveleti hadosztály – jelen pillanatban még csak – előkészítő törzselem parancsnokságát szolgálja ki. „Az egyik legfontosabb célom, hogy a jó szakmai mintát, amelyet itt elkezdtek, azt folyamatosan tovább kell vinni. Az előttünk álló feladatot, úgy gondolom, nem lehet másképp végrehajtani, csak úgy, ha mindenki egy emberként, erős hittel, bízva egymásban szolgál, és végzi a meghatározott munkát. Fontosnak nevezte az együttműködést a katonai szervezetek mellett a rend- és katasztrófavédelmi társszervekkel, a civil szervezetekkel és a lakossággal.  

Az ünnepélyes parancsnoki beosztás pénteki átadás-átvételén jelen volt dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, valamint a rendvédelmi és katasztrófavédelmi szervezetek, a Fejér Megyei Kormányhivatal és a civil szervezetek képviselői is. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >