Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújult a nézőtér a Gorsium színházterében
Megújult a nézőtér a Gorsium színházterében Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. június 18.
A következő színpadi előadást már az új ülőkékkel felszerelt nézőtérről láthatjuk a Gorsium Régészeti Park szabadtéri színházában. A római korhoz hű vörösfenyő és borovi fenyő keresztezéséből készült padok húsz évig szolgálják majd a kulturális rendezvényeket.

 

 

Önkormányzati forrásból újult meg a Gorsium Régészeti Park színházterének a nézőtere. Az ülőkék keményfából készültek, a vörösfenyő és borovi fenyő keresztezésére eső választásban a korhűségnek is volt szerepe, hiszen a rómaiak szívesen használták – mondta el Kovács Loránd Olivér, a Park vezetője.

A padok legalsó alapja megmaradt, arra akácgerenda került, illetve az ülőkék mellett előlapot kaptak a sorok. A földcsavarral rögzített ülőhelyek húsz évig szolgálhatják a szabadtéri kulturális rendezvényeket, közben majd többször kell még lazúrozással kezelni. Jelenleg összesen 1200 ülőhelyet biztosít a nézőtér, ezenkívül – később akár ülőhellyé alakítható – állóhelyek is vannak a felső részen.

A színház következő fejlesztési tervei között szerepel, hogy a nézőtér fölé ponyvákat építenének árnyékolás céljából – szintén egy a rómaiak által használt technikával.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >