Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Érdemes telefonon időpontot kérni a házi gyermekorvosi rendelésekre
Érdemes telefonon időpontot kérni a házi gyermekorvosi rendelésekre Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 23.
A házi gyermekorvosok rendelési és a védőnők fogadási ideje továbbra is változatlan. Június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség, amelynek keretében továbbra is arra kérik az orvosok a hozzájuk fordulókat, hogy telefonos egyeztetés után keressék fel a rendelőt a megfelelő egészségügyi szabályok betartatása mellett.

 

 

A székesfehérvári házi gyermekorvosok elérhetősége megtalálható a város honlapján.


Az Alba Családorvosi Egyesület tájékoztatása szerint a házi gyermekorvosi ellátásban továbbra is kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tudnak beteget fogadni. Arra kérik a szülőket, hogy a rendelőben viseljék a szájmaszkot, kizárólag a megadott időpontban jelenjenek meg, és ha megoldható, a gyermeket csak egy szülő kísérje. Az igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok kiadása iránti kéréseiket telefonon jelezhetik. A rendszeresen használt gyógyszerek felírása, e-recept formájában, telefonon keresztül továbbra is kérhető a rendelési időn belül.

A szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolványok érvényessége, jelen szabályozás szerint a veszélyhelyzet megszűnését (június 18.) követően további 90 nappal meghosszabbodott. A szülőket arra kérik, hogy a táppénz igényüket az adott héten jelezzék, mert visszamenőleg keresőképtelen állományok igazolását nem tudják teljesíteni.

A Humán Szolgáltató Intézet tájékoztatása szerint a védőnők a tanácsadásokat megtartják, de látogatásokat csak a legszükségesebb esetekben bonyolíthatnak.

A székesfehérvári házi gyermekorvosok és védőnők elérhetősége megtalálható a város honlapján, a https://www.szekesfehervar.hu/ugyintezes?menu=421 oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >