Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Búcsú Juhász Rolandtól és Vinícius Paulotól
Búcsú Juhász Rolandtól és Vinícius Paulotól Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. június 25.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester Székesfehérvár városa nevében búcsúzott el a MOL Fehérvár FC szezon végén visszavonuló csapatkapitányától, Juhász Rolandtól és a csapattól 9 év után eligazoló csapatkapitány helyettestől, Vinícius Paulotól. A Városháza kistanácstermében rendezett kis ünnepséget egy nappal a játékosok utolsó hazai mérkőzése után tartották, amelyen az egyetlen és győztes tizenegyes gólt a leköszönő kapitány, Juhász Roland lőtte.

 

 

Az MTK-ban nevelkedő Juhász Roland 20 évvel ezelőtt mutatkozott be az NB I-ben, 2000. május huszadikán állt be Nicolae Ilea helyére. Akkor még csatárposzton szerepelt és 2001-ben a Ferencváros 5-2-es kiütésekor már gólt is szerzett. 2003-ban került a védelembe, majd az ő góljával lett bajnok az MTK. A válogatottban 2004 tavaszán mutatkozott be. Mindjárt az első meccsén gólt szerzett Japán ellen Zalaegerszegen, Huszti Szabolcs beívelése után fejelt a kapuba. 2005 augusztusában igazolta le az Anderlecht, és rögtön a mély vízbe dobta a Bajnokok Ligájában, mert a Chelsea elleni meccsen Didier Drogbát kellett semlegesítenie.

A belga élvonalból 2013 nyarán tért vissza Magyarországra, Székesfehérvárra. A Vidinél is számos komoly sikert tudhat maga mögött, hiszen 2013-ban, 2016-ban és 2017-ben bajnoki ezüstöt, 2015-ben Magyar Kupa-ezüstöt szerzett, 2015-ben és 2018-ban pedig aranyérmet akasztottak a nyakába. Juhász pályafutása során 95-szörös öltötte fel a magyar válogatott mezt, ötször nyert belga bajnokságot, egyszer belga kupát. Magyarországon háromszor ünnepelhetett bajnoki címet és háromszor választották meg az év játékosának. A hamarosan 37 éves Juhász Roland NB I-es pályáját is góllal kezdte, utolsó mérkőzésén pedig győztes góllal, pályafutása alatt első tizenegyesét értékesítve búcsúzott. 

2011 augusztusában adta hírül a Vidi, hogy az akkor 21 esztendős Paulo Vinícius Souza dos Santos az uruguayi CA River Plate csapatától Székesfehérvárra igazol, aki már akkor hosszú távú szerződést írt alá klubbal, hiszen az első kontraktusa is már 3 évre szólt, de azt talán ő sem gondolta, hogy 21 éves korától egészen 30 esztendős koráig, vagyis 9 éven át fogja a Vidit erősíteni. Ez idő alatt kétszer ünnepelhetett magyar bajnoki címet (2015-ben és 2018-ban), hatszor ezüstérmet (2012, 2013, 2016, 2017, 2019, 2020), egyszer Magyar Kupa-győzelmet (2019), egyszer Magyar Kupa ezüstérmet (2015), egyszer Szuperkupát (2012), egyszer pedig Ligakupát (2012). 

Összesen 197 alkalommal lépett pályára NB I-es bajnokin, ezeken pedig 10 gólt szerzett. 2017-ben a Városháza kistanácstermében dr. Cser-Palkovics András polgármester előtt magyar állampolgársági esküt tett, majd nem sokkal később be is mutatkozott a magyar válogatottban egy Portugália elleni idegenbeli vb-selejtezőn. A nemzeti csapatban eddig 7 alkalommal szerepelt. A MOL Fehérvár FC csapatkapitány-helyettese idén 9 Székesfehérváron töltött év után, június 30-án szabadon igazolható labdarúgóként távozik majd a klubtól.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a város közössége nevében köszönte meg a labdarúgók munkáját és búcsúzott el tőlük. „A város egészének is van mit megköszönnie nektek: ez mindig az otthonotok lesz, és remélem, hogy találkozunk még akár a munka akár a barátságunk jegyében! Sok-sok személyes élményem van nekem is veletek. Örömömre szolgál, hogy a klub egy egész napot dedikált a búcsúnak, és sok néző előtt fiesta-hangulat alakult ki a Ferencváros elleni győztes mérkőzésen.” – hangsúlyozta a városvezető. Mivel Juhász Roland már megkapta a város egyik legnagyobb kitüntetését, a Tiszteletbeli polgári címet, a polgármester most egy festménnyel búcsúzott a csapatkapitánytól, amely mindig emlékeztetni fogja őt a koronázóvárosra. Vinícius Paulot pedig Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel tűntette ki. A találkozó alkalmával dr. Cser-Palkovics András azt is külön megköszönte Juhász Rolandnak, hogy a MOL Fehérvár FC-t összefogva 20 millió forinttal járultak hozzá a város vírus elleni védekezéséhez.

Köszönönöm a sok szeretetet, amit ebben a városban kaptam! Az első pillanattól kezdve, hogy a Vidihez érkeztem, azt éreztem, hogy otthonomra találtam. Nagyon szeretnék itt maradni és a városért, a klubbért dolgozni. Biztos vagyok benne, hogy méltó mérkőzésen, a lehető legszebben búcsúztam a fehérvári szurkolóktól. Köszönöm, hogy ebben a gyönyörű stadionban játszhattam. A másik felem is itt van ma, együtt búcsúzunk Vinivel, akivel csodás 7,5 évet töltöttünk a pályán, vállvetve harcoltunk a csapat sikeréért. Neki is jó szerencsét kívánok a folytatáshoz!” – mondta a legendás 23-as mezt viselő játékos, Juhász Roland. A csapatkapitány megköszönte, hogy a város közössége és a szurkolók befogadták.

Vinícius Paulo, ahogy a tegnapieőtti mérkőzés után a tegnapi városházi köszöntőn is elmondta, érzelemdús mérkőzést játszottak: „Boldog vagyok, hogy akárcsak az első meccsem, úgy az utolsó is győztes találkozó volt a Vidi színeiben. Rengeteg szeretetet kaptam az elmúlt 9 évben a fehérvári drukkerektől, és ezt a szeretetet tegnap is éreztem a stadionban. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az elmúlt 9 évért, sosem fogom elfelejteni a Vidiben töltött időszakot és azt, hogy itt Fehérváron, immár magyar állampolgárként otthonra találtam én is és a családom is. Sok sikert kívánok a jövőben én is a játékostársamnak, Rolinak és az egész klubnak is!”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >