Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyóni Gézára emlékeznek
Gyóni Gézára emlékeznek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 25.
Gyóni Géza költő, író személyére, munkásságára születésének 136., halálának 103. évfordulója alkalmából közösen emlékeznek Székesfehérváron. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház díszudvarán június 25-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik az esemény.

 

 

Gyóni Géza költő, író személyére, munkásságára születésének 136., halálának 103. évfordulója alkalmából közösen emlékeznek Székesfehérváron. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház díszudvarán, Nagy Benedek móri szobrászművész alkotása előtt június 25-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik az esemény.

A múlt és jövő mindig összefonódik. Az emlékekben, tanulmányainkban megőrizzük, tanulságait beépíthetjük mai életünkbe. Az évfordulókon, a megemlékezések során fejet hajthat idős és fiatal az áldozatokra gondolva. Gyóni Géza magyar evangélikus teológus hallgató, költő és újságíró 1884. június 25-én született. Alkotói korszaka az 1910-es évek körül kezdődött és egészen a haláláig folytatódott. A költő napra pontosan 33. születésnapján, 1917. június 25-én hunyt el a szibériai Krasznojarszkban. Küzdelmes életútjáról és a Nagy Háborúban vállalt lélekmentő szolgálatáról a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban emlékeznek meg.

Minden érdeklődőt tisztelettel és szeretettel várnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >