Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ellenfélnézőben a bajnoki döntő előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 13.

ImagePénteken kezdetét veszi a 2008/2009-es szezon várva várt végjátéka: a bajnoki döntő. Az Alba Volán a nyáron alaposan megerősödött Újpest együttesével négy győzelemig mérkőzik, hogy eldöljön: ki a legjobb Magyarországon. Az OB I. idei versenysorozatába az Alba Volán EBEL-ben érdekelt csapata az elődöntőben csatlakozott. Az Újpest viszont már az alapszakasztól tagja volt a mezőnynek - mégpedig meghatározó tagja.

Toronymagasan végeztek a tabella élén az alapszakaszban és a középszakaszban, meccsenként átlagban közel öt gólt lőttek, és mindössze kettőt kaptak. Hegemóniájuk letéteményese vitán felül az ún. "szlovák sor" volt. Az északi szomszédunktól érkező öt hokis összesen 1206 fellépést mondhat magáénak a szlovák Extraligában, nem meglepő, hogy kiemelkedtek az OB I mezőnyéből.

A Dubek-Zlocha-Sikorcin támadótrió kibérelte magának a pontlista első három helyét, mindhárman meccsenként átlagosan több, mint két pontot termeltek. A Rufus-Kadlubiak hátvédpár +/- mutatója pedig a liga legjobbja volt a védők között. Figyelemre méltó teljesítményre képes a magyar válogatott játékosokkal megerősített második soruk, Borbás és Berta rendre sok gondot okozott az ellenfél védelmének.

Harmadik csatárhármasukban főként tehetséges fiatalok kaptak szerepet, Németh Péter tavaly a Volánban már megmutatta oroszlánkörmeit, Virág és Rafaj pedig idén robbant be a köztudatba. Az UTE a középdöntőben az Alba Volán farmcsapatát búcsúztatta, az elődöntőből pedig a Nove Zamky Stars csapatát verte ki. Így a 2005/2006-os idényt követően ismét a bajnoki címért szállhatnak versenybe.

"Megtesszük, amit tehetünk, aztán majd kiderül, hogy ez mire elég. Ha tényleg sikerül mérkőzést elvennünk az Alba Volántól, mindenki hokisunknak kijár majd a vállveregetés." - latolgatta az esélyeket az UTE honlapján Pék György vezetőedző. Érdekesség, hogy alaposan kicserélődött három év alatt a lila-fehér gárda.

Legutóbb a döntő első felvonásán a következő összeállításban léptek jégre: Újpesti TE: Sájevics - Jurasko, Nagy I., Drahovsky, Dubek, Borbás, Horváth, Gallo, Ladányi, Gergely Cs., Ondov, Baróti, Szajbert K., Markó, Hidasi, Szajbert P., Tolnai, Sprencz, Szabó J., Rusznyák Sz., Buzás. Az akkori csapatból pénteken csak Dubek, Borbás, Markó és Tolnai lesz látható a jégen a fővárosiak színeiben.

Az Alba Volán nem kisebb vérátömlesztésen esett át a legutóbbi közös finálé óta. A Budai - Borostyán, Kangyal, Csibi, Palovcik, Stastny, Svasznek, Buril, Kovács, Ocskay, Palkovics, Sille, Tőkési, Simon, Holéczy, Gröschl, Ennaffati, Vaszjunyin, Rajz, Majoross, Kiss összetételű csapatunkból idén Kovács, Ocskay, Palkovics, Vaszjunyin és a három éve sérülés miatt kimaradó Fodor, valamint Hetényi kapus mondhatja magát ma is Volán-játékosnak.

Alba Volán - Újpesti TE OB I. döntő, 1. mérkőzés Székesfehérvár, 2009. március 13. 18:00 Vezeti: Gebei, Nagy, Németh.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >