Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Műanyagmentes július
Műanyagmentes július Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. június 26.
A tisztább, hulladékmentes piacozásért hirdetett akciót a Ki? Ti & Mi civil szervezet: a kampányban nemcsak információkat szerezhetünk a fenntartható életmódról, hanem pontokért is játszhatunk, ha vászontáskába vagy kosárba vásárolunk a műanyag zacskók helyett.

 

 

Műanyagmentes július a Jancsárkertben! – ezzel a felhívással fordul minden piacozóhoz egy fenntarthatóságért dolgozó összefogás, csatlakozva a Plastic Free July nemzetközi kampányhoz.  

Szombatonként a tisztább, hulladékmentes piacozással kapcsolatban várják környezettudatos termelőkkel, információkkal és pontgyűjtő akcióval a vásárlókat. A játék lényege, hogy aki az árusoktól nem kéri a műanyag zacskót, hanem vászontáskával, saját dobozzal vagy bármilyen tartós eszközzel indul vásárolni, aláírást kap egy pontgyűjtő füzetkébe – ahány árus, annyi aláírás. A legtöbb füzetbe a legtöbb pontot összegyűjtők július végén ajándékcsomagot kapnak.

A kezdeményezésben a Ki? – Ti & Mi csapata mellett a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség, a 2LIFES közösség, a Sárréti Ökokör, a Mum Goes Green és a Táska Rádió is részt vesz. További részletek a https://www.facebook.com/events/714944012600921/?event_time_id=714944015934254 oldalon olvashatók.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >