Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Világsztárok és érmek a Deseda-tó partján
Világsztárok és érmek a Deseda-tó partján Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina, Janota Zoltán   
2020. június 30.
A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolói sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

 

 



Az eXtreMan versenysorozat szombati, olimpiai távú – 1500m úszás, 90km kerékpározás, 10km futás – viadalán igazi világsztárokat üdvözölhetett a közönség a kaposvári rajtvonalnál, köztük a székesfehérvári Family Tree Triatlon SE két olimpiára készülő sportolóját. A hazai triatlonsport eredményes versenyzői, Dévay Márk abszolút másodikként, míg kategóriájában elsőként, Dévay Zsombor pedig abszolút negyedikként és kategóriájában 3. helyezéssel mutatkozott be a kánikulai melegben.

A hosszú és "ínséges" időszak után, amelyet a koronavírus-járvány okozott, végre egy verseny, amit a mostani edzésciklusba, edzőversenyként illesztettünk be, illetve egy jó állapotfelmérés is volt egyben.” – kezdte gondolatait Dévay László. Sem az időjárás, sem a pálya nehézségi foka nem könnyítette meg a jó eredmény elérését, de mindkét fiúnak sikerült nagyon nagy időt menni. Zsombor eredménye abból a szempontból is kimagasló, hogy neki ez volt élete első versenye ezen a távon. „Egyenletes, jó teljesítményt nyújtva abszolválták a fiúk a távot. Külön öröm a nehéz, tempós bringázás után a 32-es és 33:20-as futóeredmény, ebben a hőségben. Azt kell mondjam: le a kalappal!" – nyilatkozta edzőjük, Dévay László.

Az elit versenyzők mellett az amatőr mezőnyben is kitett magáért a csapat szombaton. Szőke Marianna kategóriája 1. helyét, Gálné Fitos Évi 5., míg Kaufer Tamás szintén kategóriája 1. helyét hozta haza.

A vasárnapi középtávon – 1900m úszás, 90km kerékpározás és 21km futás – nemcsak az indulók létszáma, de a hőség is tetőzött. A 32 fok komoly próba elé állította a több mint 200 indulót. Janota Zoltán most is bizonyította rátermettségét, az abszolút mezőnyben a 10. helyen futott be, mellé a kategória bronzérmét is bezsebelte. Hosszútávú sportolóhoz méltóan, most is kitartóan küzdött Nagy Zsuzsanna, aki kategóriájában nyolcadikként végzett. "A szezon első versenye rögtön egy ilyen hosszú távon és ilyen melegben, minden szempontból komoly feladat elé állította az indulókat. Többféle stratégiát dolgoztunk ki a frissítésre és irambeosztásra, ami az eredményeket nézve, jól vizsgázott. Csak úgy, ahogy a csapatmunka, hiszen folyamatos bíztattuk egymást a pályán is, ami főleg a félmaratoni táv második felén jelentett sokat." – mondta Janota Zoltán a Family Tree vezetőedzője.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >