Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kannarózsák és begóniák színezik a Kossuth-udvart
Kannarózsák és begóniák színezik a Kossuth-udvart Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 02.
Az Órajáték mellett pompás egynyári virágözön színezi a teret, begóniákkal, kannarózsával és kúpvirággal. A Pelikán-udvar felé pedig egy évelős-örökzöldes-lombhullatós-díszcserjés ágyás mellett sétálhatunk el, ami zsályával, levendulával és gyöngyvesszővel díszít. A Városi kert(sz)építő újabb képes parktúráján Homoki László kertészmérnök kalauzol bennünket.

 

 

A Kossuth-udvarban az Órajáték alatt pompás egynyári színkavalkád mellett üldögélhetünk a padokon. A dekoratív, vegyes beültetésű virágágyásban egynyári dísznövények hódítanak, a virágzási csúcsot éppen mostanában, a kúpvirág szirombontásával éri el a sziget. Az ágyás domináns növényei a kannarózsák, közöttük pedig ott vannak a nagyobb méretű, pirosban pompázó begóniák és a lilás-kékes zsályák. Fehér, vékony virágú kutyatejfélék is díszítenek még, ezek törik meg valamennyire az ágyást, a fehér szélű, zöld levelű kakassarkantyúval és a bordó, hegyes levelű batátával együtt. Az ágyásban egyértelműen a több színből összeválogatott begóniák uralkodnak. Októbertől kerülnek majd ide az árvácskák a következő tavasz tulipánhagymáival.

Ha tovább sétálunk a Pelikán-udvar felé, intenzív lila sudár zsályák magasodnak, levendulák és a kora tavasszal virágzó kék kis meténg díszítenek egy évelős-örökzöldes-

lombhullatós-díszcserjés ágyásban. A szélén szép ezüsthárs áll, illetve egy robosztusabb babérbokor is van benne. Boróka zöldell középen, ezenkívül tiszafák, madárbirs vagy a bordó levelű, tüskés borbolya is helyet kapott, és szépen befutja a talajt a pici, fehér virágú molyhos madárhúr. A gyöngyvessző egy alacsonyabb termetű bokor, nemrég csodaszép rózsaszín virágokkal díszítette a zöld szigetet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >