Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ultra Tisza-tó: futás 65 és 126 kilométeren át
Ultra Tisza-tó: futás 65 és 126 kilométeren át Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. július 20.
Kelet-Magyarország egyik legszebb természetvédelmi övezetében, a Tisza-tó környékén várták idén is az Ultra Tisza-tó szervezői a sportolókat. A 126 km-es távon két székesfehérvári fiatalember is célba ért: Vízer Dániel és Csingár István. Soós Péter egy kört, azaz 65 km-t teljesített.

 

 

Csodálatos környezetben rendezik meg minden évben az Ultra Tisza-tó versenyt. A feladat az, hogy a résztvevők egyedül vagy csapatban körbefussák vagy körbetekerjék Kelet-Magyarország legnagyobb és legszebb tavát. A 126 km-t vállaló versenyzőknek 16 óra áll rendelkezésére a táv teljesítésére, mely 18 váltópontot és több, mint 20 frissítőpontot foglal magába. Azok, akik 65 kilométert szeretnének futni, 8 órát kapnak arra, hogy célba érjenek.

A kör mindig Tiszafüredről indul, déli irányba halad, majd Poroszlónál megfordul. A pontos útvonal: Tiszafüred – Tiszaörvény – Tiszaderzs – Abádszalók – Abádszalók kikötő – Kisköre – Kiskörei strand – Dinnyéshát – Sarud – Poroszló – Sarud – Dinnyéshát – Kiskörei strand – Kisköre – Abádszalók kikötő – Abádszalók – Tiszaderzs – Tiszaörvény – Tiszafüred.

 

 

A 126 km-es távon idén több székesfehérvári fiatalember is célba ért: Vízer Dániel és Csingár István. Soós Péter egy kört, azaz 65 km-t vállalt – s teljesített.  

Nagyon fontos volt, hogy részt vegyek az idei versenyen. Egyrészt azért, mert végre rajthoz állhattam a vírushelyzet után, másrészt azért, mert a bakancslistámon volt egy teljes Tisza-kör. Nagyon kíváncsi voltam az útvonalra, az új kerékpáros szakaszra és a hidakra. Tavaly Vízer Dani barátom kerékpáros kísérőjeként voltam csak az UTT-n.” – mesélte Soós Péter, aki egyéniben vágott neki a körnek.

Mint mondta: a vírushelyzet miatt viszonylag keveset tudott most edzeni és sok verseny kimaradt a felkészüléséből. Az utolsó „hivatalos” megmérettetése március 15-én volt. Azóta hetente 80 kilométeres futásokkal edzette magát és ötször megkerülte a Velencei-tavat.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/07/18/ultra-tisza-to-futas-65-es-126-kilometeren-at/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >