Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az EL-ben indulhat az AFKC Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. július 22.
Bár a bajnokság véghajrája előtt félbeszakították a legutóbbi női kézilabda NB I-es idényt, s nem hirdettek végeredményt, ezen most legkevésbé Székesfehérváron búslakodnak, mivel a Deli Rita irányította alakulat első osztályú történelme talán legnagyobb mélyrepülését és nyeretlenségi sorozatát bemutatva a mezőny végére, a két kieső csapat elé csúszott vissza a tabellán, s félő volt, hogy még mélyebbre zuhan.

 

 

A koronavírus-járvány azonban semmissé tette az AFKC borzalmas küszködését, sőt, mivel a következő szezon nemzetközi kupaindulásainál az előző évi végeredmény számít, ráadásul időközben az Érd az ismert nehézségei okán visszalépett a nemzetközi porondtól, a tavaly hetedik helyen záró fehérvári egylet elindulhat a megreformált, ősztől EHF Európa-ligának nevezett kontinentális sorozatban. Mi ez, ha nem hatalmas mázli és szép csomag adomány a sorstól?

 
Ez az, aminek segítségével visszatalálhat a helyes útra az AFKC, s helyre billentheti megtépázott renoméját. Amennyiben így lesz, rá is szolgál a szerencséjére. Sok az új játékos, jelentős részben átalakult a keret, így nehéz megjósolni, mire lesz majd képes a soron következő idényben, ám az biztos, hogy ezek a pozitív impulzusok sokat jelenthetnek Triscsukék számára.
 
Az Alba FKC már a selejtező első körében pályára kellett volna, hogy lépjen, ám mivel a vártnál kevesebben neveztek a megadott határidőre az EHF-nél, egy "lépcsővel" feljebb mutatkozhat be. A másik három magyar csapat közül a Siófok kiemelt, így egyből főtáblás, a Vác és a Debrecen pedig a harmadik selejtező körben csatlakozik a mezőnyhöz. A nőknél összesen 34 együttes száll harcba. Az EHF július 28-án sorsolja a selejtezők párosítását. A selejtező második körére október 10-11-én és október 17-18-án kerül sor, a harmadik forduló meccseit november 14-15-én és november 21-22-én rendezik. A főtábla négycsapatos csoportjaiból az első két-két helyezett jut a legjobb nyolc közé. A négyes döntőt a május 8-i hétvégén rendezik meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >