Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Milanov, Elek és Futács kereten kívül
Milanov, Elek és Futács kereten kívül Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. július 22.
Az igazolások és az elmúlt napokban a csapat közeléből érkezett hírek tükrében nem meglepő, amit most a MOL Fehérvár FC hivatalosan is bejelentett: a gárda két magyar válogatottja, Elek Ákos és Futács Márkó, valamint a bolgár nemzeti együttes oszlopos tagja, Georgi Milanov kikerült az első számú alakulat keretéből, így mindhárman a Vidi II-vel kezdik meg a tréningeket.

 

 

Már ameddig nem távoznak, mert ez mindhármuk esetében biztosra vehető. Futácsot már hetekkel ezelőtt hírbe hozták a Honvéddal, Milanovnak is vannak ajánlatai külföldről, mint ahogy valószínűleg Elek sem lesz munkanélküli futballista. Ő is jól illene pl. a Honvédba, de korábbi egylete, a DVTK szintén opció lehet számára. Egy biztos: nem a Vidi jelenti számukra a jövőt.

 
Elek, Futács és Milanov valamennyien kiváló játékosok, de ebből nem túl sokat mutattak meg az elmúlt idényben a szurkolóknak. Voltak kiváló meccseik, Futács például egészen parádésan kezdte a bajnokságot, az első 5-6 fordulóban Hodzic-csal karöltve vezette a góllövőlistát, majd megtorpant, s ezen még az sem segített, hogy korábbi Hajduk-os trénere, Carrillo ült le a kispadra novemberben Marko Nikolics helyére. Nem jöttek a találatok, s egyre inkább perememberré vált, főképp Nikolics Nemanja év végi visszatérése után.
 
Elek nagyjából ugyanabba a folyóba lépett, mint anno, amikor először, az első bajnokcsapattól elküldték. Jó játékos, a legtöbb honi csapatban kifejezetten húzóerő, vezéregyéniség lehet, ám a két legjobb, legerősebb egylet, a Fradi és a Vidi szintje és elvárásai már magasak számára, ezért ő most újra körön kívülre került. Milanovnak voltak remek villanásai, nemzetközi szinten is, emlékezzünk csak az AEK ellen szerzett szép fejesére, amellyel itthon is nyert a piros-kék alakulat az EL csoportkörében 2018 őszén, s az utolsó körig életben tartotta továbbjutási esélyeit. De említhetjük a Chelsea elleni hazai meccsen adott nagyszerű gólpasszát Negónak, aki ebből lőtte az évtized Vidi-góljának is megválasztott remekbe szabott találatát. Esetében is túl nagy volt a konkurencia, nem tudta magát stabilan beverekedni a csapatba, nagyon hullámzó volt a produkciója.
 
A MOL Fehérvár FC kerete - szigorúan hazai szinten - nélkülük is erős, ráadásul a már bejelentetteken kívül várhatók még további érkezők, így leginkább Márton Gáboron múlik az, hogy a tétmeccsekig hátralévő hetekben miként rakja össze a csapatot, amely a korábbi 3-4 évhez viszonyítva most megy át a legnagyobb változáson. Új edző, fél tucat új, illetve visszatérő játékos, hasonló mennyiségű távozó, azaz komoly mozgás a keretben és a szakmai stábban.
 
Némileges képet már most, szombaton kaphatunk a formálódó Márton-féle Vidiről, amikor (19.00 órakor) a Haladás vendégeként első felkészülési meccsét vívja majd.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >