Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ütemezetten halad a Balatoni úti felüljáró felújítása
Ütemezetten halad a Balatoni úti felüljáró felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. július 22.
Megvannak az első hét tapasztalatai a Balatoni úti felüljárón zajló felújítás kapcsán. Az első napokban kialakult torlódások után most a nap nagy részében jól lehet haladni, és tudatos útvonaltervezéssel kisebb várakozási időkkel számolhatnak a közlekedők. A felújítás is ütemezetten halad, most a kopóréteg és a járda bontása után az alépítmények javítását végzi a kivitelező.

 

 

A Balatoni út az egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő út a városban. A felüljárószakasz halaszthatatlan felújítását éppen emiatt nem az iskolai időszakra időzítették, a hat héten át zajló munkálatok idejére pedig az indulási, illetve a célállomástól függően többféle terelőútvonalat is javasoltak a szakemberek. Az első hét tapasztalatai alapján a Balatoni út környéki szakaszokon nagy volt a zsúfoltság, de egyre többen választottak alternatív útvonalat. A Csíkvári út mellett a Horvát István utca – Széchenyi út kereszteződése környékén viszont folyamatos a torlódás, ami a helyi autóbuszjáratok menetrendjében is okoz változást. 

Továbbra is arra kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy utazásaik tervezésénél használják a Waze alkalmazást (telefonon és asztali számítógépen is használható) vagy a Google-térképet, így a torlódást elkerülve, lényegesen kevesebb időt kell eltölteniük a forgalomban. Sok esetben megéri néhány kilométeres kerülőutat választva eljutni úti céljukhoz. A terhelés csökkenésével a helyi autóbuszjáratok menetrendje is betartható marad.

A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a Balatoni úti felüljárón, a szalagkorlát elbontása és a töltés állagát rongáló gyökérzetű fák kivágása befejeződött. A kopóréteg marása után most a kijelölt helyeken a kötőréteg felmarása történik, illetve a járda bontását fejezik be. A héten elkezdődnek az alépítmény-javítások, illetve a víznyelők beépítése. 

Köszönjük a közlekedők türelmét, és kérjük, továbbra is körültekintően, a kihelyezett terelőtáblákat figyelembe véve közlekedjenek!


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >