Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
„A szívjóság orvosára, Dr. Eőry Ajándokra emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 23.
Dr. Eőry Ajándokra, a hagyományos kínai orvoslás magyarországi úttörőjére, a hajléktalanok orvosára emlékezett a meridián tornacsoport Székesfehérváron. Ő honosította meg hazánkban azt a fiziológiai és energetikai feltöltést eredményező módszert, melyet a fehérvéri csapat tagjai évek óta alkalmaznak. Mostani foglalkozásukat a tiszteletadásnak szentelték.

 

 

Július 11-én hunyt el Dr. Eőry Ajándok világhírű akupunktúrás orvos, matematikus, a hagyományos kínai orvoslás hazai úttörője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat orvosa. Szeretettel add tovább! – ebben a szellemiségben élt és dolgozott, a kutatás és az orvoslás mellett foglalkozott hajléktalanokkal és babamentő programot is indított.

Több mint 20 éve indította el Magyarországon a hosszú életet és egészséges életminőséget kínáló meridián tornát, ő volt az öngyógyító módszer legfőbb európai képviselője. Székesfehérváron több meridián tornacsoport működik, az egyik 2013 szeptembere óta Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendszeresen tart foglalkozásokat Takácsné Pósta Erzsébet vezetésével, aki Dr. Eőry Ajándok iránymutatásai alapján tanulta meg az energetizáló, gyógyító technikát. A tagok zömében idősebb hölgyek, akik számára a testmozgás jótékony hatásán kívül a közösség élményét is adják a találkozások.

Fiataloknak megelőzésre, középkorúaknak szinten tartásra, az időseknek rehabilitációra szolgál a meridián torna. Székesfehérváron összetartó baráti közösségek alakultak ki a közös időtöltés kapcsán, többen együtt járnak túrákra, nordic walkingra, táncra. Az idősek azért szeretnek ide járni, mert a jótékony energiák összeadódnak – hangsúlyozta Takácsné Pósta Erzsébet. A csoport rövid megemlékezéssel kezdte a szerdai foglalkozást, gyertyát is gyújtottak Dr. Eőry Ajándok tiszteletére, hogy kifejezzék: „A lángot kaptuk tőle!”  

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >