Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow 1984: Fancy és a diszkó banda
1984: Fancy és a diszkó banda Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. július 28.
Folytatva zenei visszapillantónkat, ezúttal az 1984-es esztendőt, ezen belül is az öszi sikereket idézzük fel a hivatalos németországi sikerlista október 7-i állása alapján. Ebben az évben teljesedett ki az Alphaville, a Real Life, vagy éppen a Duran Duran pályafutása. Ők mindannyian legalább két dalukkal ott voltak a TOP 10-ben! 1984 volt az az év, amikor népszerűsége csúcsa felé robogott az Italo-Euro Disco.

 

 

Olyan, korábban nem, vagy kevésbé ismert előadók jelentek meg a színen, illetve jutottak rövid idő alatt igen magasra, mint Gazebo, a Scotch és a műfaj egyik nagy királya, Fancy aki a Chinese Eyes című dalával ekkor robbant be igazán az élvonalba.

Konkrétan 1984 októberében Stevie Wonder és a bombasztikus klasszikus, az I Just Called To Say I Love You állt a német sikerlista - és még sok más slágerlista - élén. A mai napig roppant népszerű melódia mögött ott volt a másodk pozícióban a Scotch és a Disco Band, s felfért még a dobogóra a Depeche Mode Master And Servant című alkotása.

 


 

A legjobb 10-be befért még Laura Branigan, aki pár hónappal korábban vezetette a listákat szinte az egész világon a Self Controllal, a Real Life a Catch Me I'm Falling-gal, Fancy a már említett Chinese Eyes-szal, a Bronski Beat a Why-jal, Gazebo a Lunatic-kal, a Talk Talk a Such A Shame-mel és az Alphaville a Forever Young, az örökké fiatal című melódiájával.

Ezek az előadók és ezek a dalok mind-mind időtálló, nagy klasszikusokká váltak, egyúttal jelezték: figyelem! A táncoslábúak évei következnek!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >