Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szúnyogirtás Székesfehérváron
Szúnyogirtás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. augusztus 10.
A növekvő csípésszám miatt Magyarország Kormánya elrendelte hazánk területén a csípőszúnyogok gyérítését. A katasztrófavédelem koordinálásában, ha az időjárás engedi, a földi kémiai védekezést augusztus 10-én, hétfőn, a napnyugta utáni időszakban végzik el Székesfehérváron. A felhasznált anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen, de kérik, hogy a méhészek tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

 

 

Magyarország Kormánya elrendelte a csípőszúnyogok gyérítését, amelynek koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot bízták meg. A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken. A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szúnyoggyérítést – ha az időjárás engedi – augusztus 10-én, hétfőn, a napnyugta utáni időszakban végzik el Székesfehérváron.

Ezúton is felhívják a méhészek figyelmét, hogy tegyék meg az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >