Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Színes kalandozás Miklós János kerámiavilágában
Színes kalandozás Miklós János kerámiavilágában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. augusztus 11.
A jövő régészeti leletei címmel nyílik Miklós János keramikus tárlata a Pelikán Galériában. Az idén 70. születésnapját ünneplő művész pályájáról átfogó képet adnak alkotásai, amelyeket dr. Szücsi Frigyes régész ajánl majd az érdeklődők figyelmébe az augusztus 14-én, pénteken 17 órakor nyíló kiállításon.

 

 

Ünnepi kiállítás nyílik a Pelikán Galériában. A 70 éves Miklós János keramikus, fehérvári művész már kisgyermekkorában barátságot kötött az agyaggal, amelyből saját magának készítette el játékait. Iskolai tanulmányai alatt a városban működő művészeti körökben sajátította el a különböző technikákat; az alapokat többek között Ballagó Imrétől, Áron Nagy Lajostól, M.Tóth Istvántól tanulta. Mindig is fontos volt számára, hogy megismerje a technikákat, azokat a lehetőségeket, amikből az alkotói folyamat során választhat.

A kiállításon a kerámiákon megjelenik a magyarság hiedelemvilága, láthatóak lesznek a különleges technikával készült színes „korongok” és azok a „magok” is, amelyekben múlt és jövő egyszerre benne van, valamint friss alkotásokkal is jelentkezik a művész. A jövő régészeti leletei című kiállítást dr. Szücsi Frigyes régész nyitja meg augusztus 14-én, pénteken 17 órakor a Pelikán Galériában.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >