Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkezdődött a tanszergyűjtés a Next Stopban
Elkezdődött a tanszergyűjtés a Next Stopban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. augusztus 14.
Elkezdődött a már hagyományos jótékonysági tanszergyűjtés a Next Stopban: augusztus 17-ig várják az adományokat, amiket rászoruló nagycsaládok között oszt majd ki az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ.

 

 

A Next Stop és az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ idén már negyedik alkalommal szervezi meg közös adománygyűjtő akcióját augusztus 13-17. között. A hosszú hétvégén iskolaszereket gyűjtenek: ceruzákat, tollakat, füzeteket, vízfestéket, tolltartót és egyéb használati eszközöket várnak, amiket a központ rászoruló családok között oszt majd szét.

Mészáros Attila
alpolgármester elmondta: „A magyar Kormánynak köszönhetően az idei évben már minden általános és középiskolás ingyen kapja meg a tankönyveket, ami óriási lehetőség a családok számára. Fontos, hogy az iskolakezdéshez egyéb kiegészítők is rendelkezésre álljanak, hiszen – főleg a nagycsaládosoknak – ez nagy terhet jelenthet.” A kezdeményezéssel kapcsolatban kifejezte, hogy a koronavírus-járvány okozta egzisztenciális következmények miatt még nagyobb jelentősége van az adománygyűjtésnek: minden fehérvárit és vásárlót arra kért, csatlakozzon a jótékonysági akcióhoz.

Elsősorban a nagycsaládosokat támogatják majd az összegyűlt írószerekkel, tanszerekkel, táskákkal, mondta el Tisztl Henrik, a Központ vezetője. Az intézmény 24 környékbeli településen is dolgozik, így az adományokból nemcsak székesfehérvári családok részesülnek: „Szeretnénk minél több embert megszólítani: mindenki egy-egy füzettel vagy egy-egy ceruzával, ha segít, akkor az akcióval akár 40-50 családnak is tudunk segíteni, és megkönnyíteni az iskolakezdést.”

Kostka Miklós
, az üzletközpont igazgatója örömét fejezte ki, hogy évről évre egyre több vásárló vesz részt az együttműködésben meghirdetett adománygyűjtésben, és köszönetet mondott mindenkinek, aki a nemes célért melléjük áll.

A megvásárolt tanszereket az üzletközpontban található gyűjtőponton lehet leadni csütörtöktől hétfőig, mindennap 10 és 18 óra között.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >