Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fogyatékkal élőknek szerveztek múzeumlátogatást Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. augusztus 14.
Látás- és hallássérülteknek, illetve értelmileg akadályozottaknak szerveztek múzeumlátogatást csütörtökön a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. Nagy volt az érdeklődés, az akadálymentes tárlatvezetésen és alkotó foglalkozáson közel hatvanan vettek részt. A különleges eseményt a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány szervezte az Esély – Egyenlőség című programsorozat keretében, melynek célja, hogy az egészségben élőkhöz hasonlóan a fogyatékosággal élő embereknek is biztosítsák a kulturális élményeket és a közösségi kikapcsolódást.

 

 

A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány egy nyertes pályázatnak köszönhetően valósítja meg az Esély – Egyenlőség című, több részből álló programsorozatot Székesfehérváron. „Az a célunk, hogy a fogyatékossággal élő és az ép emberek együtt érezzék jól magukat, és közösen szerezzenek élményeket!” – fogalmazott Farnady Judit, a CICE elnöke.

A Városi Képtár – Deák Gyűjteményben rendezett, akadálymentesített múzeumlátogatásra nagyon sokan, több mint hatvanan jöttek, érkeztek résztvevők a Szent Kristóf Házból, a tordasi Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményből, a SINOSZ Fejér Megyei Szervezetétől, de volt számos civil résztvevő is.

A foglalkozások két csoportban zajlottak, egyrészt Szűcs Erzsébet igazgató ismertette a képtár történetét, beszélt az épületről, a különféle műtárgyakról, festményekről, grafikákról, illetve az alapító Deák Dénes műgyűjtő tevékenységéről, másrészt az intézmény emeletén zajlott múzeumpedagógiai alkotó foglalkozás Fantázia szabadon címmel, Szűcs Angéla vezetésével. A résztvevők zenére, mesére alkottak, agyagból készítettek apró tárgyakat, melyeket olajpasztellezéssel színeztek ki. A munkáikat egy rögtönzött kiállításon mutatták be.

Az Esély – Egyenlőség című programsorozat szeptemberben akadálymentes koncerttel, októberben belvárosi idegenvezetéssel és „vaklakomával” folytatódik, majd december 3-án, a fogyatékos emberek világnapján gasztronómiai programmal zárul.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >