Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
On-line gondoskodás Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. augusztus 14.
A védőnők munkáját segíti, a várandósoknak teljes körű információt nyújt az a hamarosan induló digitális szolgáltatás, amelyet a napokban mutattak be Székesfehérváron. A Városháza Díszterme adott otthont annak a fórumnak, amelyen a város és a megye védőnői vettek részt, és mondták el tapasztalataikat. A Femilia digitális védőnő-naplóként és chat-felületként is funkcionál.

 

 

A várandósok és védőnők együttműködését segítő applikáció fejlesztéséről folyt szakmai konzultáció a Városházán. A „Digitális kommunikáció védőnők és gondozottak között” eseményen a femilia.hu programról kaptak teljes körű tájékoztatást a résztvevők. A megyei és városi védőnői szolgálat szakembereit dr. Cser-Palkovics András köszöntötte. Ez az új digitális lehetőség nagyban segíti majd a védőnők munkáját, akik a várandósgondozás mellett a családok életét követik, és segítik a mindennapjaikat. Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a veszélyhelyzet idején tanúsított szolgálatért is, amely során a feladat ellátása mellett, ha kellett, lelki támogatást is nyújtottak a védőnők.

Az idén 105 éves magyar védőnői hálózat szakmai közreműködésével indul el a weboldal és egy okostelefonos alkalmazás, amely nagy segítség lesz a kismamák szakszerű segítésében. A szakmai feladatok ellátása mellett egyre erősödik a védőnők egyszemélyes információs központ szerepe, mondta Bábiné Szottfried Gabriella. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozatának elnöke arról tájékoztatott, hogy a fejlesztés előtt 3750 kérdőívet küldtek ki a védőnők részére, melyeknek mintegy 75 százaléka visszaérkezett. A beérkezett válaszok több mint 90 százaléka támogatta a védőnői szolgáltatás új szintjét jelentő fejlesztést.

A konzultáción Faragó Tibor, a Femilia Netbox Nonprofit Kft. operatív vezetője mutatta be a femilia.hu programot, amely összeköti a várandós kismamákat és a kisgyermekes anyukákat a körzetükhöz tartozó védőnővel. A weboldal és a hozzá kapcsolódó mobiltelefonos applikáció segít abban, hogy a személyes találkozásokon túl, az anyukák a várandóssággal és a gyermekeikkel kapcsolatos kérdéseiket azonnal fel tudják tenni a védőnőnek, és azokra – az online kapcsolatnak köszönhetően – viszonylag gyorsan szakmailag megalapozott választ kapjanak.

A Femilia applikáció különböző tartalmakat szolgáltat a regisztrált védőnőknek és várandósoknak. Az alkalmazásban kiterjedt tájékoztatást kapnak a kismamák állapotukról, ezeket a tartalmakat a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége lektorálja. A rendszerértesítésekben az alkalmazás hetente automatikus tájékoztatást küld a magzat aktuális fejlettségéről, állapotáról, a felmerülő teendőkről. Az alkalmazásba minden keletkezett dokumentumot, leletet feltölthet az édesanya, amit a védőnő is láthat, ezzel is megkönnyítve a kommunikációt.

A védőnők a következő hetekben országszerte több helyszínen, szakmai konzultációkon ismerhetik meg a kezdeményezést, véleményükkel, kérdéseikkel segíthetik az applikáció további fejlesztését.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >