Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nagy mellény, nagy zakó Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 18.

ImageAz Alba Volán kritikán aluli játékkal döbbentette meg hűséges szurkolóit kedden este, így az Újpest megérdemelten győzött a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén. A flegma, dekoncentrált hoki eredményeképp hatalmas pofont kapott csapatunk. - A megszokottól eltérően meccstudósításunk meglehetősen rövid lesz. Az Alba Volán első két harmadban mutatott játékáról jót egyszerűen nem lehet írni, rosszat meg nem érdemes. Felesleges kiállítások, számos játékostól nemtörődöm hozzáállás, gyermeteg hibák elöl és hátul - ez volt az Alba Volán hokija.

Az UTE ezzel szemben fegyelmezetten és taktikusan tette a dolgát, és remek hatásfokkal értékesítette helyzeteit. Elsőként Dubek vágta be Kyrychenko remek feladását (0-1), majd a második harmadban egy gyors kontránál már gólszerzőként jeleskedett az eddig mellőzött ukrán. (0-2) Sőt, tíz perccel később újfent előkészített egy találatot a titkos csodafegyvernek bizonyuló támadó, ekkor Sikorcinnak adott álompasszt. (0-3) A harmad végén Palkovics kozmetikázta az állást. (1-3)

Nem lett volna lehetetlen felzárkózni, és a befejező játékrészre össze is kapta magát a Volán, ám az Újpest harmadszorra már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A 46. percben Palkovics ismét betalált (2-3), de hiába szögeztük a kapujához a vendégeket, kiegyenlítenünk nem sikerült. Az Alba Volán nem érdemelt győzelmet, de még döntetlent sem, ez a produkció egyszerűen elkeserítő volt. Le a kalappal szurkolótáborunk előtt, amely türelmesen, a csapatot folyamatosan biztatva nézte végig ezt a vergődést, és a végén sportszerűen megtapsolta az Újpestet. Remélhetőleg jónéhány játékosunk számára végre ébresztőt fújt ez a pocsékul sikerült este, és nekiállnak végre tudásukhoz méltóan játszani, mert még egy ilyen betli aligha fér bele.

Az élet megy tovább, a klubvezetés a mérkőzés után a mélységesen elkeseredett légiósokkal külön is elbeszélgetett, remélhetőleg tőlük sem látunk még egyszer ennyire halvány produkciót. Szurkolóink figyelmét szeretnénk felhívni, hogy szerdán két utánpótlás bajnoki döntőt is játszik Székesfehérvárott az Alba Volán. Kölyök csapatunk 16:30-kor fogadja az SC Csíkszeredát, míg ifjúsági együttesünk 19:30-kor fogadja a Dunaferrt. Kérjük, ha tehetik, látogassanak ki a jégcsarnokba, és buzdítsák tehertséges fiataljainkat is!

Mestermérleg, Énekes Lajos:

Az Újpest megérdemelten nyert. Úgy készültünk, hogy nemcsak a mezeket visszük ki a jégre, de sajnos elhittük, hogy a hibák beleférnek. A mai UTE ellen azonban - és nem mellesleg soha, senki ellen - ez nem megengedhető. Tudtuk, hogy nyerési kényszerben vagyunk, eddig elég volt összeszedni magunkat a harmadik harmadra, ez elhitette a játékosokkal, hogy lehet büntetlenül hibázni. Nem lehet. Gratulálok az Újpestnek. Mestermérleg, Pék György: Maximális teljesítményt nyújtottunk, a csapat újra megmutatta, hogy tud küzdeni. Az összesítésben meglevő 2-0-ás hátrányunk nehéz lélektani helyzetbe hozott minket, de együtt vagyunk, ennek köszönhetően tudtunk nyerni. A sérült Zlochát Kyrychenko tökéletesen pótolta, a meg nem adott gólját joggal érvénytelenítette a bíró. Úgy jöttünk ki a harmadik harmadra, hogy még egyszer nem énekelheti ki a Volán a sajtot a szánkból.

A játékos szemével - Palkovics Krisztián:

Nem játszottunk jól, csak magunknak köszönhetjük a vereséget. Felesleges kiállításokat gyűjtöttünk be, aztán gólt kaptunk, és jött az idegeskedés. Érett a pofon a döntő folyamán, most megérett.

A játékos szemével - Ocskay Gábor:

Kijött, ami eddig is, játszottunk a tűzzel, és most megégtünk. Ez van, ha azt hisszük, hogy 5-8-10 perc hokival nyerni lehet. Valamit tenni kell. Hogy mit, azt nem tudom. Mélységesen szomorú vagyok, hogy ennyi néző előtt ismét csak 15 percig játszottunk a kellő módon. Az UTE teljesen megérdemelten nyert.

Alba Volán - UTE 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: Falkner (AUT), Haszonits, Abonyi.


Alba Volán: Szuper - Tóth A., Horváth, Martens, Hegyi, Bonni, Nagy, Martz, Benk, Fodor, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Tokaji, Guerriero, Byström, Ondrejcik, Vaszjunyin, Jobb, Fekete. Vezetőedző: Énekes Lajos.


UTE: Palko - Kyrychenko, Roczanov, Németh P., Tolnai, Rufus, Borbás, Berta, Harmati, Sikorcin, Hüffner, Markó, Hetler, Virág, Dubek, Kadlubiak, Németh Á., Strausz, Zalavári, Rafaj. Vezetőedző: Pék György.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >