Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Sztárparádé és történelmi országos csúcs a jubileumi Gyulai Memorialon
Sztárparádé és történelmi országos csúcs a jubileumi Gyulai Memorialon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. augusztus 21.
Zárt kapuk mögött zajlott a tizedik Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj Székesfehérváron, azonban a sportok királynőjének sztárjai és a Kozák Luca tettek arról, hogy emlékezetes legyen a verseny. Közel negyvenéves országos csúcs dőlt meg a Bregyóban. Az ARAK több atlétája is rajthoz állt. A legjobb magyar női és férfi versenyző pedig idén is a házigazda város díját vehette át a záróceremónián.

 

 

A verseny a kalapácsvető számokkal kezdődött, a férfiaknál két magyarért, Halász Bencéért és Pásztor Bencéért is szoríthattunk. Utóbbi ráadásul az ARAK nehézatlétája! A duplán hazai pálya sajnos nem segített eléggé a fehérvárin, elmaradt legjobbjától és 69,27 méteres eredményével nem jutott a legjobb nyolc közé, a 9. pozícióban végzett. Halász Bence viszont csak hét centiméterrel maradt le az aranyéremről a lengyelek riói érmese Wojciech Nowicki mögött. A nőknél a francia Alexandra Tavernier győzött.

Női távolugrásban az ARAK versenyzője, Endrész Klaudia is indult. Sajnos önmagához képest gyengébben szerepelt, de az erős felnőtt nemzetközi mezőnyben való indulás bizonyosan jót tett a 12. helyen záró fehérvári versenyzőnek. Viszont Mátó Sára 400 gáton idei legjobbját futotta meg! Az ARAK ifjú tehetsége 57,61-es időt ért el az erős nemzetközi mezőnyben.

A legnagyobb magyar siker női 100 méteres gátfutáson született: Kozák Luca 12,71 másodperccel az 1984 óta fennálló országos csúcsot adta át a múltnak, ráadásul úgy, hogy csak a 60 gát Európa-bajnoka, a holland Nadine Visser tudta megelőzni, aki 12,68-cal a világ idei legjobb eredményét futotta.

110 méteres gátfutásban két futamot is rendeztek. Az elsőt a svájci Jason Joseph nyerte, a másodikban a spanyol Orlando Ortega lett az első, a világbajnok Grant Holloway a második és Freddie Crittenden. A Fehérvárhoz sok szállal kötődő dr. Baji Balázs világ-, és Európa-bajnoki dobogós (13.86) a nyolcadik helyen végzett.

A 100 méteres síkfutás papírformát hozott: a kétszeres világbajnok amerikai Noah Lyles (10.05) mögött a brit Adam Gemili és a szintén amerikai Elijah Hall-Thompson ért célba. Lylesnak aztán a 200 síkhoz is megjött a kedve és ha már ott is rajthoz állt, meg is nyerte  20.13-as idővel. A második helyen – idei legjobbjával – Eseosa Desalu  ért be, míg a harmadikon pedig a brit Adam Gemili végzett.

Összesen több mint húsz versenyszámban avattak győztest. Férfi hármasugrásban a sztárparádé a Burkina Faso-i Hugues Fabrice Zango  győzelmét hozta, aki a világ idei legjobbjával nyert. A zárószám, a férfi 600 méteres síkfutás győztese, az amerikai Donovan Brazier lett, megelőzve puerto-ricói Wesley Vázquezt és Vindics Balázst.

A Dr. Spiriev Bojidar díjat a 110 méteres gátfutás győztese a spanyol Orlando Ortega kapta. Székesfehérvár városának díját pedig hagyományosan a legjobb teljesítményt nyújtó magyar női és férfi versenyző kapta. A 2020-as Gyulai Memorialon Kozák Luca és Halász Bence vehette át az elismerést Mészáros Attila alpolgármestertől.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >