Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow A Sóstót is látják már a térfigyelő központban
A Sóstót is látják már a térfigyelő központban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. szeptember 02.
Huszonnégy éjjel is látó, full HD kamerával bővült a székesfehérvári térfigyelő kamerarendszer. A több mint 80 millió forint értékű kormányzati támogatásból megvalósult fejlesztés keretében a Sóstó Természetvédelmi Területen, a MOL Aréna Sóstó Stadion és a Csónakázó-tó környezetében 17 helyszínen összesen 24 darab térfigyelő kamera került telepítésre, amelyek a jelenleg működő térfigyelő kamerarendszerhez illeszkednek.

 

 

A keddi napon dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester jelenlétében mutatták be a Sóstó Rehabilitáció projekt részeként a Sóstó Természetvédelmi Területen, a MOL Aréna Sóstó Stadion és a Csónakázó-tó környezetében kiépített térfigyelő kamerákat, amelyekkel még biztonságosabbá és ellenőrizhetőbbé váltak a város zöldövezeti területei.

Az eseményen Nagypál Róbert, a Közterület-felügyelet vezetője elmondta, hogy a projekt keretében a Sóstó Természetvédelmi Területen, illetve a stadion környezetében összesen 16 helyszínen 23 darab, a Csónakázó-tó környezetében pedig plusz egy kamerát telepítettek. „A most felszerelt kamerák teljes mértékben illeszkednek a városban jelenleg működő térfigyelő kamerarendszerhez. A full HD minőségben rögzített képeket nyolc napon keresztül tudjuk visszanézni, ezután a felvételek automatikusan törlődnek. Ezeket a képeket természetesen a Rendőrség is eléri. A most telepített 24 kamerával együtt 175 kamera működik közterületeken Székesfehérváron.”

„Bár Székesfehérvár egy biztonságos és szerethető város, ismeretes, hogy sajnos a Sóstón végzett rehabilitáció óta több rongálás is volt a területen. A most megvalósult fejlesztés során a Csíkvári úti körforgalomtól egészen a Zöld tanyáig összesen 16 helyszínen, 23 darab kamerát telepítettünk, valamint a Csónakázó-tó területe is egy új kamerával bővült, ezzel is növelve a biztonságot és a biztonságérzetet. Az eszköz- és rendszerkiépítés több mint 80 millió forintos kormányzati finanszírozásból valósult meg.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. A polgármester elmondta, hogy a Városgondnokság az Önkormányzati Informatikai Központtal közösen dolgozik a program folytatásán: a következő lépésben az olyan sűrűn lakott, Belvároshoz közeli városrészek bekamerázását vagy további kamerákkal való ellátását tervezik, mint például a Mancz János utca és az Ősz utca. „Fontos tudni, hogy ezeket a képeket csak a rendőr és közterület-felügyelő nézheti így, ha emelkedik a kamerák száma, akkor azoknak a létszámát is növelnünk kell, akik ezeket a képeket figyelik.”

A most kihelyezett 24 kamerát az Önkormányzati Informatikai Központ és a RBD Géza-Mester Kft. telepítette. A szakemberek Hikvision típusú full HD kamerákat szereltek a Sóstóra, amelyek darkfighter technológiával működnek, ami éjszaka is szinte tökéletes színes képet alkot a megfigyelt területről.

 

 
< Előző   Következő >