Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Három olvasótermi könyvbemutatót kínálnak a helyi könyvtárak
Három olvasótermi könyvbemutatót kínálnak a helyi könyvtárak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. szeptember 17.
A 91. Ünnepi Könyvhét kitelepülései elmaradnak, a kiadók a virtuális térben mutatják be az új kiadványokat. A Vörösmarty Könyvtárban és a Gárdonyi könyvtárban három olvasótermi könyvbemutatót szerveznek szeptember második felében, a járványügyi előírások betartásával.

 

 

A járványhelyzet miatt a 91. Ünnepi Könyvhetet szeptemberben sem lehet megtartani a hagyományos formában. A könyves szakma, a kiadók az idei évben rendhagyó módon, a világhálón mutatják be az új kiadványokat.  A helyi könyvtárak kitelepülős programjai is elmaradnak, azonban az olvasótermekben – a távolságtartás szabályainak a betartásával és maszkhasználattal – három könyvbemutatóra várják az olvasókat.

Szeptember 17-én, csütörtökön 18 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Vörösmarty Társaság együtt szervezik Kádár Lajos A Doni halálbánya (I. világháborús napló) című nagysikerű könyvének bemutatóját. Bobory Zoltán Medvigy Endre irodalomkutatóval, az utószó szerzőjével és Baranyi Krisztinával, az Időjel Kiadó vezetőjével beszélget a Bartók Béla téren.

A másik két bemutató a mesék világába kalauzolja az érdeklődőket: szeptember 23-án, szerdán 17 órakor Bajzáth Mária mesepedagógus mutatja be Gingalló – Magyar népmesék óvodás kortól című könyvét a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, szeptember 24-én, csütörtökön pedig, szintén 17 órakor a VMK Olvasótermében a Mesék a szabadulásról című könyvet, Csóka Judit negyedik mesegyűjteményét Király Levente, a Corvina Kiadó főszerkesztője ajánlja a látogatóknak.

A programokról a https://www.vmk.hu/ és a https://www.ggmuvhaz.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >