Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Évadnyitó táncház Pesovár Ferenc emlékműsorral
Évadnyitó táncház Pesovár Ferenc emlékműsorral Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. szeptember 18.
Évadnyitó családi programját rendezi szeptember 19-én, szombaton az Alba Regia Táncegyesület. Kézműves foglalkozással, őszidéző népi gyerekjátszóval, moldvai táncokkal, mulatsággal várnak mindenkit, illetve Pesovár Ferenc emlékműsor teszi még különlegesebbé a napot. A Táncházban is érvényesek a járványügyi óvintézkedések, többek között ellenőrzik a belépők testhőmérsékletét.

 

 

A szeptember 19-i, szombati program 17.00 órakor kézműves foglalkozással kezdődik, melynek keretében őszi képeslapot készíthetnek a gyerekek parafadugó nyomdával, Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18.00 órától a közeledő Szent Mihály-napot idézik meg a népi gyermekjátszóban, Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével. 19.00 órától jön a népszerű moldvai táncház a HB zenekarral, majd 20.00 órától külön műsorblokkal emlékeznek Pesovár Ferenc néprajz-, néptánc- és népzenekutatóra születésének 90. évfordulója tiszteletére. 20.30 órától táncos mulatság zárja a napot, illetve a program egész ideje alatt megtekinthető a „Most jöttem Gyuláról…” című új fotókiállítás is. A muzsikát hagyományosan a Galiba zenekar biztosítja, a belépő 500 forint. 

A Táncházban is bevezettek bizonyos járványügyi óvitézkedéseket, melyek minden rendezvénynél érvényesek. Belépéskor hőszkennerrel ellenőrzik a látogatók testhőmérsékletét, és mindenkitől szóbeli nyilatkozatot kérnek az egészségi állapotáról. A későbbi, esetleg szükségesnek mutatkozó kontaktkutatás elősegítésére regisztrációs listát vezetnek a bejáratnál.  A rendezvényeknél mindenképpen betartják a létszámkorlátozást, és biztosítanak kézfertőtlenítőt is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >