Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Zene és festészet, művészet bélyegeken
Zene és festészet, művészet bélyegeken Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. szeptember 17.
A művészet témakörben öt gyűjtő 34 keretoldalon mutatja be gyűjteménye legszebb és szívéhez közelálló bélyegeit a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör szerdán nyílt éves kiállításán a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban.

 

 

Magas szintű és nemzetközi kiállításon is megállná a helyét az a tárlat, amely tegnap óta látható a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A 95 éve alakult Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör éves kiállításán több művészeti ág, a kisgrafika mellett a festészet és a zene találkoznak.

Mint azt Laczi Zoltántól, a kör elnökétől megtudtuk, a tárlatot öt gyűjtőtárs gyűjteményéből állították össze, tisztelegve ezzel sokéves gyűjtői, kiállítói tevékenységük előtt. A kiállítóhelyen 34 keretoldalon nyolc témakört mutatnak be, köztük Beethoven és Liszt Ferenc életét és munkásságát, művészeti alkotásokat francia bélyegeken, valamint a Tretyjakov Galéria képeit.

A bélyeg nemcsak a levelezés része, hanem korlenyomat, alkotás, művészet. Számos tudományág kapcsolódik össze és ad életre szóló élményt és feladatot a gyűjtőknek. Ez jól tükröződik a ma látható kiállítás anyagán, mondta Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében. A bélyeggyűjtők az elmúlt korok lenyomatainak őrzői, akik komoly feladatot adnak át az utókornak. Laczi Zoltán, a bélyeggyűjtő kör városi elnöke a köszöntőket követően átadta azokat a személyes bélyegeket, amelyek a kiállítóknak készültek, emléket állítva az éves tárlatnak. A gyűjtők, dr. Forgó Béla, dr. Lippai József, Miklós László és Lazányi Tibor újságírói kérdésre elmondták, mindannyian gyermekkorukban találkoztak és szerették meg a bélyeggyűjtést. A művészethez való kötődésük, különösen a zene és a festészet világa határozta meg a témákat. A mostani kiállításon, amely szeptember 18-ig várja a látogatókat, jól megfigyelhető a műfajok és az ábrázolások sokszínűsége. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >