Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újabb 20 ezer dollárt kapott a kórház az Arconictól
Újabb 20 ezer dollárt kapott a kórház az Arconictól Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. szeptember 23.
Másodszor adományozott húszezer USA dollárt az Arconic Alapítvány a Szent György Kórháznak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. A támogatást jelképesen Dr. Bucsi László főigazgató vette át Varga Zsuzsanna és Gábor Balázs ügyvezetőktől. A pénzt a legmodernebb lég- és felületfertőtlenítő berendezések beszerzésére fordítják.

 

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház második alkalommal kapott támogatást az Arconic Alapítványtól az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. által, a COVID-járvány elleni sikeres védekezéshez. Áprilisban 20 ezer dollár rendkívüli adományt, valamint orvosi maszkokat, kesztyűket és vezetékes, kihangosítható asztali telefonokat biztosított a vállalat a kórháznak. A társadalmi felelősségvállalás újabb fontos lépéseként az alapítvány most újabb 20 ezer USA dollárt, azaz több mint hatmillió forintot ad a védekezési feladatok ellátásához.

„Nagyon fontos számunkra, hogy a kórházban minden felszerelés meglegyen a gyógyításhoz. A kollégáinkat is ebben az intézményben gyógyítják, ha kell, és ez a kórház a megyében, a régióban is rendkívüli szerepet tölt be. Kiemelten kezeljük, hogy hozzájáruljunk a munka sikeréhez!” – fogalmazott az átadáson Gábor Balázs, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője.

A kórház nevében Dr. Bucsi László főigazgató fejezte ki köszönetét az újabb támogatásért, melynek – mint mondta – már megvan a helye. A pénzből a COVID-járvány kapcsán feladatot ellátó részlegek, osztályok lég- és felületfertőtlenítésére alkalmas, rendkívül modern eszközöket fognak beszerezni, melyek 99 százalékos biztonsággal elpusztítják a vírusokat, a baktériumokat, a gombákat. Ezzel a kórházon belül megakadályozzák a vírusok terjedését, ami egyébként komoly veszélyeket rejt a kórházi ellátószemélyzetre is. Nélkülük az ellátás nem tud működni, így az ő egészségük védelme kiemelten fontos.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >