Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közelebb a természethez! - Gyerek Ökoklub indul a Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. szeptember 23.
Gyerek Ökoklubot indítanak a Sóstó Látogatóközpontban Kamarás Emesével. A kicsik és szüleik izgalmas, természetközeli foglalkozásokon vehetnek részt, megtudhatják többek között, hogy miről dalol az őszi erdő, készíthetnek mesebeli lámpást, madáretetőt és hozzá madármenüt, illetve ötleteket kapnak ahhoz is, hogyan díszítsék fel otthonukat karácsonyra a természet kincseivel. A részvételhez regisztrációt kérnek a szervezők.

 

 

Szeptembertől decemberig havonta egy-egy alkalommal, mindig csütörtöki napokon, 17.00 órás kezdéssel jelentkezik a Gyerek Ökoklub a Sóstó Látogatóközpontban, Kamarás Emese közreműködésével.


Részletes program:

Szeptember 24. - A mesés természet
Miről dalolnak a madarak, miről susognak a füvek? A népmesék hősei ezt mind tudják. A mesehőssé változó gyerekek bejárják a nádast és a vizet, a szél hátára ülnek és meghallják a természet meséit. Útitársuk lesz a Nap és Hold.

Október 22. - Lámpások délutánja
A napok egyre rövidülnek, és hosszabbak az esték, a természet is visszahúzódik. A gyerkőcök mesebeli lámpásokat készítenek, hogy fényt és melegséget varázsoljanak a télbe forduló időszakba.

November 26. - Madár bisztró téli módra
Mit reggelizik az őszapó, mi a kedvenc csemegéje a meggyvágónak, és mi legyen terítéken, ha zöldikét várunk? A gyerekek összeállítják a téli madármenüt, és elkészítik a környék legmenőbb madáretetőit.

December 10. - Natur karácsony
A résztvevők a karácsonyra készülnek, de nem boltban tolongva, pénztárnál sorban állva. A természet kincseinek felhasználásával ünneplőbe díszítik az otthonaikat tobozzal, dióval, gallyakkal, almákkal és sok mással.  Szabadon engedik a fantáziájukat, hogy minél „zöldebbé” tegyék a karácsonyt.


A programsorozat szervezői regisztrációt kérnek a résztvevőktől az alábbi elérhetőségek valamelyikén. A részvételi díj felnőtteknek 1.000, gyerekeknek 500 forint.

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ;
Telefon:  +36 22/202-373, +36 70/ 6699010
Honlap: https://sostoszekesfehervar.hu/

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >