Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Bécsi kalandozás a zene világnapján
Bécsi kalandozás a zene világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Krainhoffer Andrea   
2020. szeptember 26.
Lehár Ferenc, Kálmán Imre és Johann Strauss örökzöld melódiái is felcsendülnek abban a koncertfilmben, amelyet a zene világnapjára választott a Barátság mozi: október 1-jén, csütörtökön 18 órakor a Jonas Kaufmann – Az én Bécsem című német alkotást vetíti a város művészmozija. A patinás Wiener Konzerthausban rögzített gálakoncert felvételét Kaufmann bécsi sétáinak legszebb pillanatai egészítik ki.

 

 

Napjaink legnagyobb tenor világsztárja, Jonas Kaufmann Az én Bécsem című exkluzív koncertfilmben visszatér a keringő és az operett szülővárosába – ahol gyermekkorában a nyarakat töltötte nagyszüleivel –, hogy személyesen rója le tiszteletét a pezsgő kulturális életéről ismert város előtt. A patinás Wiener Konzerthausban 2019 októberében rögzített gálakoncerten olyan ismert zeneszerzők örökzöld dallamai csendülnek fel, mint Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss, emellett számos további, Bécs városa által inspirált klasszikus zenemű és hagyományos osztrák dal is elhangzik.

Kaufmann a nagy sikerű Az én Itáliám koncertfilm után ismét Jochen Rieder karmesterrel és a Prágai Filharmonikusokkal működött együtt; a koncerten partnere a nemzetközileg elismert szoprán, Rachel Willis-Sørensen. A város előtti tiszteletadás jegyében a teljes hosszában rögzített koncertet Kaufmann bécsi sétáinak felvételei egészítik ki, amelyek során a tenor csillag meglátogatja az osztrák főváros olyan ikonikus helyszíneit, mint a Grinzing legendás fogadói, a Práter vagy a Wiener Zentralfriedhof bécsi központi temető, ahol a zenei világ számos híressége is nyugszik.

A Zene Világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának felhívására ünneplik október elsején. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését. Ebből az alkalomból világszerte koncerteket, hangversenyeket és egyéb zenei programokat rendeznek. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és – az UNESCO elveinek megfelelően – szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

A Jonas Kaufmann – Az én Bécsem című német koncertfilmre már válthatók jegyek a Barátság mozi jegypénztárában, amely előadások előtt egy órával nyit – a művészmozi online jegyvásárlási felülete pedig éjjel-nappal a közönség rendelkezésére áll: www.baratsagmozi.hu

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >