Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mindkét kupát a hazai csapat nyerte a Sárkányhajó Fesztiválon
Mindkét kupát a hazai csapat nyerte a Sárkányhajó Fesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2020. szeptember 28.
A Csónakázó-tónál rendezték meg szombaton a 15. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált, amely a vírushelyzet miatt kevesebb legénységgel, különleges lebonyolítási rendben zajlott. A versenyen mindkét kategóriában a székesfehérvári Dragon Aqua SE vihette haza az aranyérmeket, elhódítva a Vegyes Kupát és a Marathon Open Kupát is.

 

 

A rendhagyó helyzet miatt szigorú szabályozás mellett bonyolították le az idei  Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált. A csapatoknak igyekeztek minden részletre kiterjedő protokollt összeállítani, amelynek betartását mindenkitől elvárták. Az eredményhirdetés is a biztonság jegyében zajlott, a hagyományoktól eltérően minden legénységből csak egy fő jött ki átvenni az érmeket.

Az idei évben a 200 méter versenytávú Vegyes Kupáért hat csapat - a VASFőnix, a Wekerlei Vasgolyósok, a Százhalombatta, a Dragon Aqua SE, a FŐNIX DRAGON és a Fekete Gyöngy - versenyzett és szoros eredmények születtek. A kupát a fehérvári Dragon Aqua SE nyerte 1:46.47 perces eredménnyel a második Százhalombatta  és a harmadik helyezett FŐNIX DRAGON legénysége előtt. 

A 2000 méteres Marathon Open Kupán 4 legénység mérte össze erejét és szintén fehérvári diadal született a Dragon Aqua SE révén, 9:47.15 perces időeredménnyel. A negyedik helyen a Wekerlei Vasgolyósok, a harmadikon a Fekete Gyöngy végzett, míg az ezüstérmes a VASFőnix lett.

A díjakat Mészáros Attila alpolgármester és Járosi Péter,  a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke adta át a Csónakázó-tó partján.

Székesfehérvár alpolgármestere köszöntőjében gratulált a csapatoknak, akik részt vettek a jubileumi Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválon és sok sikert kívánt a következő, győri megmérettetéshez. Mészáros Attila szólt arról is, hogy ez a "furcsa szezon" óriási alkalmazkodást kíván mindenkitől. Reményét fejezte ki, hogy jövőre már teljes hétvégét tudnak majd eltölteni a versenyzők Székesfehérváron.

Járosi Péter a díjátadó után azt kívánta, hogy jövőre már nagyobb létszámmal tudjanak versenyeket rendezni és visszaálljon fesztiválok megszokott menete. Elmondta, hogy jövőre héten szombaton Győrben folytatódik a fesztiválszezon, az évadot pedig Baján zárják majd október közepén. Ezt követően a "medencébe költöznek" a sárkányhajósok egészen decemberig. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >