Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow "A haza nem eladó!" - "Menteni, ami még menthető!"
"A haza nem eladó!" - "Menteni, ami még menthető!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 21.

Image„Bécstől Brüsszelig Európa kis és nagy városaiban az őstermelők piacozhatnak, kínálhatják a hazai árukat városaik szívében a kolbásztól, sonkán, sajton át minden kapható. Az ottani hatóságok nem tesznek keresztbe nekik.” – nyilatkozta honlapunknak Kaszás István, a Fehérvári Polgári Védegylet elnöke – „A civilek már régóta sürgetik, hogy a belváros újra életre kelljen. Mára országos méretekben odáig jutottunk, hogy a multinacionális kereskedő hálózatok a magyar kereskedők és termelők hátrányára lefölözik a hazai piacot.”

Kaszás István elmondta: az említett hálózatok kevés adót fizetnek és országos méretekben mintegy ezer milliárd forintot vittek már ki külföldre. Kegyből és külön díjtétel fejében kerül a külföldi tulajdonú áruházak polcaira magyar áru. Minden egyes külföldi áruház megnyitása közvetlenül és közvetve sok-sok hazai munkahely megszűnésével jár együtt.

Hogyan nem tudják, nem akarják ezt tudni azok akik a helyi érdekek helyett idegen célok megvalósításának eszközei?

„Városunk egyik legértékesebb területét is, a korábbi murvás parkolót a buszpályaudvarral szemben – az akkor még Mszp-Szdsz többségű közgyűlés – idegeneknek adta el. Bizonyára a képviselők nem látták az Egri csillagok című magyar filmet. Nem hallották Sinkovits Imrét Dobó István szerepében, aki a forgatókönyv szövegétől bátran eltérve azt mondta: „A haza nem eladó!”. „ – adott hangot véleményének a Védegylet elnöke, majd kifejtette: „Ha a fizetett képviselők nincsenek tekintettel hosszú távú céljainkra, akkor a civilek lépéskényszerbe kerülnek. Menteni, ami még menthető.”

Elképzeléseik első lépéseként egy zöldség- és virág piacot szeretnének létrehozni, amely kapcsán március 24-én, kedden 10 órakor tájékoztatót tartanak a Kávé-Színházban.

A program kezdeményezői : Mozgalom a Földért és Vidékért, Élőlánc Magyarországért Mozgalom, Magyarok Szövetsége, és a Fehérvári Polgári Védegylet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >